Derbi jeseni u Banjaluci, Borac protiv Sarajeva i tradicije

  • 04.12.2020. 18:57

Sve oči fudbalske javnosti u BiH biće uprte ka Banjaluci gdje se u 18. kolu Premijer lige igra jedan od najvećih debija između Borca i Sarajevo. Duel dva sjajna tima, trećeg i prvog na tabeli donosi veliko uzbuđenje. Banjalučani su neprijatni domaćini, samo je Široki uspio da napusti Gradski stadion neporažen. Sa druge strani stoji lider prvenstva i aktuelni šampion koji godinu dana ne zna za poraz u Premijer ligi. Prošlo je devet godina otkako je Borac posljednji put pobijedio Sarajevo na svom stadionu, ali tradicija ne igra ulogu pred ovaj duel smatra jedan od najboljih igrača domaćeg tima Goran Zakarić.

- Sigurno da nije ni lijepo pročitati i imati u glavi da nismo uspjeli da ih pobijedimo. Mi smo pokazali u prvoj utakmici na Koševu da možemo da se nosimo s njim, da imamo zaista jedan igrački kvalitet. nema tu puno razmišljanja. Idmeo po tri boda ovdje na našem stadionu, kaže Zakarić. 

Sarajevo ruši sve rekorde, trenutni lider ima priliku da postane prvi tim koji je nepražen završio polusezonu. Za kraj jesenjeg dijela ekipi Vinka Marinovića ostalo je najteže gostovanje u ligi. Da će to biti ogroman ispit potvrđuje golman Vladan Kovačević.

- Sigurno nas čeka jedna veoma teška utakmica. Utakmica koja može puno donijeti i njima i nama. Vjerujem da će biti jedan dobar derbi. Što se tiče opasnosti...imaju opasan napad tu su Jovo Lukić, Ziljkić, Zakarić, da nekoga ne preskočim, vraća im se kapiten Vranješ. Mislim da je Borac jedna kompletna ekipa, izjavio je Kovačević.

Vlado Jagodić ne može da računa samo na Aleksandra Radulovića koji je danas retestiran na kovid19. Vraća se Marko Jovanović kao i Stojan Vranješ, ali trener Borca ističe da ni kapiten, a ni Dejan Meleg trenutno nisu spremni za 90 minuta.

- Nastojaćemo da adekvatno potrošimo, sa pet izmejna, igrače. Moraju dati maskimum, poručuje Jagodić.

Borac je trenutno na trećem mjestu koje vodi u Evropu, pobjedom bi učvrstio svoju poziciju, a isto tako Banjalučani bi na sjajan način prevazišli niz teških utakmica pred zatvaranje prvog dijela sezone. Utakmica Borac – Sarajevo igra se u nedjelju od 17 časova na Gradskom stadionu u Banjaluci. 

Тагови: