EP u vaterpolu

"Delfini" poslije drame i peteraca ponovo pokorili Evropu!

  • 28.07.2018. 23:38

Vaterpolisti Srbije odbranili su titulu šampiona Evrope, pošto su u finalu u Barseloni savladali domaćina Španiju poslije boljeg izvođenja peteraca!

"Plavi delfini" su po četvrti put uzastopno osvojili titulu prvaka Evrope, pošto su u finalu igranom u Barseloni savladali domaćina Španiju, tek poslije izvođenja peteraca 12:10, nakon regularnog dijela 7:7 Po četvrtinama: 0:1, 3:3, 3:2, 1:1.

Јako loša prva četvrtina Srbije, koja je ostala bez pogotka u prvih osam minuta, ali na sreću ni Španci nisu bili mnogo bolji, pa prvi period igre riješavaju sa minimalnih 1:0.

U nastavku se otvorilo, ali na odmor se odlazi opet sa minimlanom prednosti domaćina, najviše zahvaljujući Peronu koji je pogodio u poslednjoj sekundi.

I treća dionica prilično izjednačen vaterpolo, Prlainović donisi prvo vodstvo Srbije, ali Španci se vraćaju golom Munize za novo izjednačenje. Tako se igralo i u poslednjih osam minuta, i šampion se dobijao penalima sa pet metara.

U dramatičnim petercima srpski igrači bili su precizni, dok je Fernandez pogodio stativu. Vladari svjetskih i evropskih bazena tamo su gdje im je i mjesto, na tronu!

 

Srbija - Španija (Foto: twitter.com/lenaquatics)

Koliko su dominantni nad ostatkom Evrope i svijeta, pokazuje podatak da su zabilježili šest sigurnih pobjeda. U grupi su padali redom Rumunija, Rusija i Slovačka, potom u četvrtfinalu Mađarska, te Hrvati u polufinalu prije okršaja za zlato sa Španijom.

U meču za treće mjesto Hrvatska je savladala Italiju 10:8.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм