Krstajić objavio spisak

Debituje Jovičić, među "orlovima" ponovo Gaćinović

  • 28.09.2018. 13:29

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić objavio je spisak igrača na koje računa za mečeve u Ligi nacija protiv Crne Gore 11. oktobra u Podgorici, te tri dana kasnije na gostovanju u Rumuniji.

Srbija ima četiri boda iz prva dva meča, ali će upravo ovi naredni mečevi odrediti dalju sudbinu “orlova”.

Na spisku se nalaze 24 fudbalera, a debitant je vezista Crvene zvezde Branko Jovičić. U tim se vraća i Mijat Gaćinović, dok ponovo nema golmana Vladimira Stojkovića, te igrača Luke Milivojevića i Matije Nastasića.

"Mislim da je bilo dosta turbulencija i priča u vezi sa tim. Ja sam izjavio da preko nekih stvari prelazim jer je Srbija iznad svih nas. Što se Gaćinovićeve izjave tiče, drugačiju je objavila nemačka štampa, od ove naše. Nisam uopšte bio u dilemi da li da ga zovem ili ne. Što se tiče Milivojevića gledam u budućnost. Luka je odličan igrač i veliki fajter na terenu", rekao je selektor.

Na meču sa Crnom Gorom, reprezentacija Srbije ide na pobjedu.

"Na naredne dvije utakmice želimo da napravimo što bolji rezultat. Želimo da budemo prvi u grupi. Uz poštovanje prema Crnoj Gori, mi idemo na pobjedu. Igramo protiv kvalitetne ekipe i biće paklena atmosfera. Igrači ne shvataju da je ovo lakši način da se ode na Evropsko prvenstvo. Mi smo poslije Mundijala imali ideju da šansu damo mladim igračima. Utakmice koje dolaze i koje trenutno igramo su šansa da mladi "orlići" dobijaju šansu. Kroz ovo takmičenje im dajemo šansu, na utakmicama u Ligi nacija, gdje nam trebaju bodovi, treba nam rezultat, treba nam da podmladimo ekipu. A svi vrše pritisak na mene. Ja nemam kompleks i alibi. Idemo da budemo prvi. Sve što ne bude kako treba, moja je greška. Ja kada odem odavde, otići ću čistog obraza", poručio je Krstajić.

Na spisku su: golmani: Marko Dmitrović (Eibar), Predrag Rajković (Makabi), Aleksandar Jovanović (Ueska), igrači: Antonio Rukavina (Astana), Uroš Spajić (Krasnodar), Nikola Milenković (Fiorentina), Jagoš Vuković (Olimpijakos), Miloš Veljković (Verder), Aleksandar Kolarov (Roma), Milan Rodić (Crvena zvezda), Nemanja Matić (Mančester junajted), Nemanja Maksimović (Hetafe), Saša Lukić (Torino), Sergej Milinković-Savić (Lacio), Nenad Krstičić (Crvena zvezda), Branko Jovičić (Crvena zvezda), Dušan Tadić (Ajaks), Filip Kostić (Ajntraht), Andrija Živković (Benfika), Nemanja Radonjić (Olimpik Marsej), Adem Ljajić (Bešiktaš), Mijat Gaćinović (Ajntraht), Aleksandar Mitrović (Fulam) i Aleksandar Prijović (PAOK).

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић