Banjaluka

Davor Vidović pobjednik prvog "Dukat FIT BL CITY" noćnog maratona FOTO

  • 30.09.2018. 09:34

Davor Vidović pobjednik je prvog "Dukat FIT BL CITY" noćnog maratona koji je održan u Banjaluci, a ujedno i šampion BiH u najtežoj atletskoj disciplini. 

Banjalučanin, koji je inače član AK Maraton iz Brčkog, je trku dugu 42.195 metara završio za 2.55.00 časova i slavio ispred 57-godišnjeg sugrađanina Miroslava Stojanovića dok je treće mjesto zauzeo Ersan Bijedić. Kako Stojanović nije bio u konkurenciji za šampionat BiH, Bijediću je pripalo srebro, dok je bronzu osvojio Đorđe Ćerić.

- Presrećan sam prvim mjestom i rezultatom, jer mi je cilj bio da trku završim za manje od tri sata. Ovo je moj tek drugi istrčani maraton i s obzirom da se atletikom bavim ozbiljno tek dvije godine ne mogu da budem nezadovoljan. Atmosfera je bila odlična, a mnogo mi je značila podrška sugrađana - rekao je Vidović.

U ženskoj konkurenciji najbrža je bila hrvatska maratonka Marija Vrajić, drugo mjesto zauzela je Dragana Roljic, dok je treća bila Sanja Jovičić. Inače, učešće u trci uzelo je 49 maratonki i maratonaca.

Još veća konkurencija bila je u polumaratonu koji je trčalo više od 200 takmičara, a dominaciju su potvrdili višestruki šampioni BiH Srđan Samrdžić i Lusija Kimani. Samardžić je 21 kilometar pretrčao za 1.15.08 časova, drugo mjesto pripalo je Dušanu Broćeti, a treći kroz cilj je prošao Rajko Poparić. 

Kimanijeva je trku završila u vremenu 1.29.03 časova, na drugom stepeniku pobjedničkog podijuma za polumaratonke se popela Jelena Kosić, dok je treća bila Evelina Marić. U „Magnetrans“ štafeti 3x7 kilometara slavila je ekipa Podrigi ispred Run team Broda i ekipe KGK-a, dok je pet kilometara u „Nektar free run“ trci odnio Miloš Klindo, ispred Pavla Kalabe i Tomislava Kljajića.

Odličnu uvertiru glavnom događaju večeri napravili su oni najmlađi. Prelijepo je bilo gledati trke dječaka i djevojčica od četiri do 15 godina, bilo je mnogo smijeha i veselja, a malo suza i razočarenja. Ipak, sve je bilo mnogo lakše kada je medalja zasijala oko vrata. 

Uspješan organizator prvog noćnog maratona bili su Asocijacija za sport i Atletski klub Borac Banjaluka.
 

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.