Ministar porodice, omladine i sporta

Davidović: Sport učiniti dostupnim svoj djeci

  • 25.06.2019. 13:04

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Sonja Davidović rekla je da ovo ministarstvo čini sve da sport učini dostupnim svoj djeci u Srpskoj.

"U tom smislu smo pripremili i projekat koji planiramo da realizujemo u narednom periodu, a odnosi se na školski sport", rekla je Davidovićeva novinarima u Banjaluci nakon prijema za fudbalsku reprezentaciju Srpske u kategoriji do 12 godina. 

Ona je mladim fudbalerima i stručnom štabu čestitala pobjedu na Međunarodnom dječijem turniru "Dragan Mance kup 2019", dodavši da je, osim timskog bilo i pojedinačnih uspjeha reprezentativaca Srpske, kao što je najbolji golman i najbolji igrač turnira. 

Selektor reprezentacije Srpske za igrače do 12 godina Veljko Cvjetinović rekao je da su igrači odigrali izvanredan turnir u veoma jakoj konkurenciji od 30 ekipa i ostavili fantastičan utisak, što dokazuje i rezultat - osam pobjeda iz isto toliko utakmica, sa gol razlikom 27:0. 

On je najavio da će se selekcija Srpske, u saradnji sa Ministarstvom, porodice, omladine i sporta Srpske, u narednom periodu na Jahorini pripremati za prestižni turnir u Češkoj, koji su osvajali tri godine uzastopno. 

Cvjetinović je zahvalio Davidovićevoj za prijem i čestitke, kao i podršku mladim fudbalskim reprezentativcima Srpske. 

Fudbaler Dušan Petrić iz Gradiške rekao je da je na turniru u Beogradu bilo teških utakmica sa jakim protivnicima, te dodao da mu je drago što je reprezentacija Srpske pokazala da je najbolja. 

Andrej Mićić, koji je prošao selekcije u londonskom "Čelsiju", rekao je da je na turniru u Beogradu bilo mnogo jakih ekipa, te da je Srpska pokazala da je mnogo jača od njih. 

Mladi napadač iz Fudbalaskog kluba /FK/ "Kozara" iz Gradiške Dragan Pejić proglašen je najboljim igračem turnira, a golman FK "Željezničar" iz Doboja Mladen Ubiparipović za najboljeg golmana. 

Međunarodni turnir "Dragan Mance kup 2019" održan je od 14. do 16. juna u Beogradu. 

Тагови:
  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.