Trener Olimpika

Darko Vojvodić za ATV: Zdravlje preče od fudbala

  • 21.04.2020. 20:09

Evropska kuća fudbala i dalje ostaje pri stavu da se nacionalna prvenstva i kup takmičenja privedu kraju na terenu.

Ipak, sve će i dalje da zavisi od borba sa Kovidom 19 koja širom Evrope i dalje traje, pa je tako nakon novog sastanka čelnika UEFE sa predstavnicima nacionalnih saveza stigla naznaka da bi pojedina takmičenja mogla da budu privedena kraju za "zelenim stolom".  

"Upućena je snažna preporuka svim savezima da završe nacionalna prvenstva i kup takmičenja. Svjesni smo da postoji mogućnost da se dese "specijalni slučajevi" i trenutno se radi na smjernicima za nastup u evropskim takmičenjima za one saveze koji bi morali da prekinu svoja takmičenja", saopštili su iz UEFE.

"Još uvijek je prerano da govorimo o povratku na teren", bez dileme je fudbalski trener Darko Vojvodić. Ne krije želju da se što prije vrati svojim obavezama u sarajevskom Olimpiku, ali ističe da je zdravlje preče od svega. Kaže da ne treba robovati željama vrhuške evropskog fudbala i da se, lopta na ovdašnjim stadionima treba zakotraljati, tek onog časa, kada zdravstvena struka sa ovih prostora proglasi potpunu pobjedu nad Kovidom-19. 

"Mislim da zadnju riječ o nastavku prvenstvu treba da donesu epidemilozi iz Republike Srpske i FBiH. Ako oni kažu da je situacija dobra, prvenstvo treba da se nastavi, ali ako postoji i najmanji rizik onda ne bi trebalo da nastavimo sezonu, čak i po cijenu toga da niti jedan klub ne ode u Evropu narednu sezone", rekao je Darko Vojvodić, trener FK Olimpik.

"Fudbal bez publike je drugi sport", aludira Vojvodić na mogućnost da se sezona privede kraju, ali pred praznim tribinama. Svjestan je da ga poput svih ostalih trenera, s povratkom na teren čeka težak ispit. "Svaka pauza ostavi traga", ističe Vojvodić, koji se ne libi da kaže, da je trening koji se sprovodi u novonastalim okolnostima nedovoljan za takmičarsku formu profesionalnih sportista. 

"Što se tiče treninga, pokušavamo da treniramo "oniline" putem. Ipak, da izvinete, upotrebio bih neku riječ, ali ne mogu. Oniline treninzi su možda dobri za aerobik i nešto drugo, ali za ozbiljan fudbal to ne postoji. Igrači su dobili program rada, međutim, postoje i zabrane kretanja, moramo da vodimo računa i o njihovom zdravlju, tako da mislim da ovih mjesec i po dana takvog treninga nema veze ni sa čim. Nama će biti potrebno dvije do tri nedjelje kvalitetnih priprema da bi opet došli na nešto svoje", istakao je Darko Vojvodić, trener FK Olimpik.

Iako je UEFA ostala pri stavu da se sezona privede kraju na zelenom terenu, posljednju riječ, ipak će da ima protivnik sa kojim se vrhuška evropskog fudbala do sada nije suočila, a u ovoj utakmici zdravlje svih aktera ne bi trebalo da ima cijenu. 
 

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    'Емисија: Бизнис клуб