Čekaju boljeg iz meča Njemačka-Norveška

Danska razbila Francuze za finale Svjetskog prvenstva!

  • 25.01.2019. 20:08

Rukometna reprezentacija Danske ubjedljivom pobjedom nad Francuskom izborila je plasman u finale Svjetskog prvenstva.

Danci su u polufinalnom meču slavili rezultatom 38:30 i plasirali se u finale prvenstva koje se održava u njihovoj zemlji i Njemačkoj.

Reprezentativci Danske su napravili veliki uspjeh plasiravši se u finale, ali to nije bilo ni blizu neočekivano kao što je podatak da su do toga došli sa maksimalnih devet pobjeda.

Domaćini su nametnuli svoj ritam od samog starta meča i tokom prvog poluvremena njihova prednost je konstantno rasla. Odbrana aktuelnog šampiona svijeta nije znala šta ju je snašlo i Danci su poslije prvih 30 minuta imali velikih +6. 

Iako su mnogi mislili da će se Francuzi konsolidovati u drugom poluvremenu, to nije bio slučaj. Danci su dodatno podigli nivo i sredinom poluvremena došli na deset golova prednosti. 

Francuska, aktuelni svjetski šampion, uspjela je da rezultat na kraju učini podnošljivijim nego što je bio tokom većine meča, ali se na kraju meča mora istaći da su Danci nadigrali Francuze možda i kao nikada ranije. 

Dance je do pobjede vodio nestvarni Mikehl Hansen sa 12 golova, dok je najbolji kod Francuza bio Kentin Mahe sa osam pogodaka. 

Danska nikada nije bila prvak svijeta, a tri puta su bivali poraženi u mečevima za titulu, najskorije 2011. i 2013. godine. 

U drugom polufinalu, od 20.30, igraju drugi domaćin Njemačka i Norveška.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.