FK Borac

Danilović poručio golmanima: Za vas ove sezone nema spavanja

  • 02.08.2020. 21:12

Fudbaleri banjalučkog Borca na otvaranju premijerligaške sezone do nogu su potukli ekipu Mladosti koju su u Doboj kraj Kaknja ispratili sa šest golova u mreži. U odličnom izdanju i mnoštvo lijepih poteza  na Graskom stadionu izdvojila se majstorija Vladana Danilovića koji je sa nekih četrdesetak metara savladao protivničkog golmana. Nakon što je već na startu prvenstva, istakao kandidaturu za ovdašnjeg “Ferenca Puškaša”, Borčeva “desetka”, kroz šalu poručuje golmanima da za njih, ove sezone nema “spavanja” na terenu.

"Stalno pokušavam takve udarce na treningu. Mislim da je to moja jača strana u igri. Uvijek gledam ka golmanu i kada dobijem loptu pokušavam da uradim nešto slično, a sada sam uspio da postignem gol. Pokušavao sam i tokom pripremnih utakmica, a na treningu često postignem gol na taj način. Ipak, najbitnija je pobjeda, a manje je važno ko će da postigne gol", rekao je Vladan Danilović fudbaler FK Borac.

Prezadovoljan je svojim i izdanjem saigrača na otvaranju sezone, ali žali što publika na tribinama nije mogla da uživa u odličnoj partiji fudbalera Borca koji su, po prvi put nakon više od 11 godina, postigli četiri gola u prvom poluvremenu. Ipak, Danilović spušta loptu i kaže da nema mjesta za bilo kakvu euforiju, ne krijući glavno oružje s kojim će banjalučka ekipa pokušati da stigne do zacrtanog cilja.

"Otvorili smo sezonu na najbolji mogući način. Sjajna utakmica i visoka pobjeda. Možemo da budemo zadovoljni odrađenim poslom, ali mislim da ćemo kako sezona bude odmicala biti sve bolji. Najvažnije je da tim igra dobro, da je kolektiv iznad svega, a atmosfera u ekipi je zaista odlična. Sada je potrebno da nastavimo u ovom ritmu. Mi smo već najavili svoje ambicije u ovoj sezoni. Tako se i postavljamo i svaku utakmicu moramo da budemo maksimalno fokusirani. Kažu, da se titule gube na "malim" utakmicama, zato u svaki duel moramo da uđemo maksimalno ozbiljni. Idemo utakmicu po utakmicu, i da se, Bože zdravlja, na kraju sezone svi zajedno radujemo", dodao je Danilović.

Fudbaleri Borca u narednoj rundi dočekuju tuzlansku Slobodu. U ekipi Mladosti, ceh debakla na Gradskom stadionu u Banjaluci, odmah po okončanju utakmice platio je šef stručnog štaba Fahrudin Šolbić, koji je podnio nepozivu ostavku. 

REZULTATI 1. KOLA M:TEL PREMIJER LIGE:

  • FK Borac - FK Mladost DK 6:0
  • FK Krupa - FK Sarajevo 0:2
  • FK Sloboda - FK Radnik 1:1
  • FK Željezničar - FK Velež 3:0
  • HŠK Zrinjski - FK Olimpik 1:0
  • NK Široki Brijeg - FK Tuzla City (56' minut 1-0)

Sem banjalučkih “crveno plavih” sa tri boda u drugo premijerligaško kolo ulaze i fudbaleri Željezničara i Zrinjskog. Na stadionu Grbavica, “Željo” je sa tri nula savladao Velež, dok  je pod Bijelim brijegom” u Mostaru, Zrinjski tek u samom finišu golom Mašića slomio otpor sarajevskog Olimpika.