Ministar spoljnih poslova Srbije

Dačić uručio diplomatske pasoše odbojkašicama

19:06, 10.09.2019.
Izvor: Srna
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić uručio je danas diplomatske pasoše trofejnim srpskim odbojkašicama i stručnom timu odbojkaške reprezentacije Srbije.

Dačić je istakao da je ovaj čin prilika da se država i na ovaj, više nego simboličan način oduži sportistima koji godinama donose medalje, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

"Nije diplomatski pasoš preduslov da naši trofejni sportisti budu ambasadori naše zemlje, oni su već svojim rezultatima i ponašanjem to dokazali", rekao je Dačić.

Odbojkašice Srbije zahvalile su za lijep gest i izrazile nadu da će država i dalje podržavati sportiste.

"Ovo je jedan, zaista, lijep gest države. Polaskana sam što sam dobila diplomatski pasoš. Želim da izrazim veliku zahvalnost ministru spoljnih poslova Ivici Dačiću, a mi ćemo se potruditi da opravdamo ulogu ambasadora naše države i da budemo najbolje i najvrednije", rekla je u ime svih odbojkašica kapiten tima Maja Ognjenović.

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije odbranila je u nedjelju, 8. septembra, titulu prvaka Evrope, pošto je u finalu u Ankari u 5 setova savladala selekciju Turske.