NBA liga

Dabl-dabl Marjanovica, Bjelica odličan

  • 02.11.2018. 07:44

Sakramento Kingsi su u noći između četvrtka i petka slavili na gostovanju Atlanta Houksima sa ubjedljivih 146:115.

Do šeste pobjede u sezoni Sakramento Kingsi došli su na gostovanju Atlanti gdje su nakon početnog vođstva domaćina uspjeli da preokrenu meč u svoju korist i do kraja samo povećavaju prednost.

Posebno su ubjedljivi Kingsi bili u trećoj četvrtini u kojoj su ubacili 46 poena, a u svim dionicama imali su preko 30 postignutih poena. Prednost gostiju išla je i do +37.

Najubjedljiviji je u pobjedničkom timu bio Dearon Foks koji je zabilježio tripl - dabl sa 31 poenom, 10 skokova i 15 asistencija. Foksu je ovo prvi tripl - dabl učinak u karijeri. Badi Hil je dodao 27 poena.

Odličan je ponovo bio Nemanja Bjelica koji je za 23 minuta postigao 19 poena i dodao dva skoka, tri asistencije i dvije ukradene lopte. Srpski košarkaš je imao šut iz igre sedam od 11, a trojke je šutirao tri od pet.

U Atlanti je najefikasniji sa 23 poena bio Džeremi Lin. Trej Jang je imao dabl - dabl sa 14 poena i 10 asistencija. Isti broj poena dodao je i Kent Bazemor, a sa 11 je duel završio Aleks Len.

Nakon prva četiri meča u kojima su zabilježili samo jednu pobedu, Kingsi su sada vezali pet trijumfa, od čega posljednja tri na gostovanjima. Za Atlantu je ovo šesti poraz u sezoni, a četvrti vezani.

U noći između četvrtka i petka pobjede su u NBA ostvarili i Boston i Portland.

Boston je u zanimljivom meču sa 117:113 savladao Milvoki i tako zabilježio četvrtu vezanu pobjedu, a šestu u sezoni, a Milvokiju nanio prvi poraz.

Iako je Boston stekao prostojnu prednost u prve tri trećine, to što su sebi dozvolili luksuz da posljednju dionicu izgube sa 11 razlike dovelo ih je u neizvjesnu završnicu meča, ali pobjeda je na kraju ipak upisana.

Boston je sa 28 poena predvodio Kajri Irving, a sa po 18 poena su ga pratili Gordon Hejvord i Al Horford. Milvokiju nije pomoglo ni 33 poena uz 11 skokova Janisa Adetokumba.

Portland je sa 132:119 u posljednjem duelu noći savldaoa Nju Orleans koji je u posljednjoj četvrtini odigrao značajno lošije nego u ostatku meča i tako došao do četvrtog vezanog poraza. Portlandu je ovo šesta pobjeda u sezoni i do nje su došli konstantnim vođstvom u meču. Samo je na kratko, sa poenom razlike, poveo Nju Orleans.

Najefikasniji u novoj pobjedi Trejlblejzersa bio je Demijan Lilard sa 26 poena, ali sjajan meč odigrao je Jusuf Nurkić koji je za 28 minuta postigao 20 poena uz devet skokova i dvije asistencije. Nurkić je iz igre šutirao sedam od devet. Al Faruk Aminu imao je dabl - dabl sa 17 poena i 10 skokova.

Na drugoj strani najefikasniji je bio Džulijus Rendal sa 29 poena, Nikola Mirotić je imao dabl - dabl sa 18 poena i 13 skokova kao i Džru Holidej sa 17 poena i 10 asistencija.

U prva tri meča odigrana u NBA u noći između četvrtka i petka pobjede su zabilježili Denver, Oklahoma i Filadelfija.

Košarkaši Denvera su u svom osmom meču u sezoni zabilježili sedmu pobjedu trijumfom protiv Klivlend Kavalirsa na gostovanju sa 110:91. Za Kavalirse je ovo već sedmi poraz u osam mečeva.

Dominirali su Kavsi u prvoj četvrtini i napravili razliku od 12 poena, ali su sve to pokvarili u drugoj dionici u kojoj je Nagetse krenuo i šut, a odbrana odigrala na ovogodišnjem dobrom nivou. Gosti su na poluvrijeme otišli sa +8, a u nastavku samo nastavili da povećavaju prednost. Nagetsi su imali čak i 26 pena prednosti sredinom četvrte četvrtine.

Nikola Jokić, kao u ostalom i svi najbolji igrači Denvera, nije proveo mnogo vremena na parketu pa nije imao ni poseban učinak. Za 22 minuta postigao je četiri poena, uz šest skokova, tri asistencije i po jednu ukradenu loptu i blokadu.

Najduže se na parketu zadržao Huančo Ernangomez koji je za 28 minuta postigao 23 poena, Pol Milsap dodao je 16. Geri Haris 14, a Džamal Marej 10 poena.

Za Denver je ovo najbolji start još od sezone 1976/77.

U Klivlendu je najefikasniji bio Džordan Klarkson sa 17 poena, Cedi Osman je dodao 13, poen manje ubacio je Kolin Sekston, a po 10 su ubacili Džordž Hil i Tristan Tomson.

Oklahoma je do svoje treće pobjede u sedam mečeva došla na gostovanju Šarlotu. Tander je sa 111:107 nadigrao Hornetse u veoma zanimljivom i neizvjesnom duelu.

Početak meča pripao je gostima, kao i sam kraj a većim dijelom meča vođstvo su imali Hornetsi. Rasel Vestbruk je u posljednja dva minuta asistencijama i koševima zapravo vodio svoj tim do pobjede u ovom meču koji je završio sa 29 poena, osam skokova, 10 asistencija i tri ukradene lopte. Aleks Abrinjes dodao je 25 poena, a Denis Šroder 21. Oba igrača pogađala su i u finišu na dodavanja Vestbruka.

Za Šarlot su po 21 poen postigli Kemba Voker i Malik Monk.

Filadelfija je na svom parketu bila bolja od Los Anđeles Klipersa i slavila sa 122:113.

Filadelfija je imala +15 na poluvremenu, ali je slabijom trećom četvrtinom dozvolila Klipersima da se vrate u život u ovom meču u kome su na kraju doživjeli četvrti poraz. Gosti su samo u jednom periodu treće četvrtine imali prednost u ovom meču, ali ni to nije dugo potrajalo, a Filadelfija je uspjela da se vrati u svoj ritam.

Blistao je Džoel Embid sa 41 poenom, 13 skokova, jednom asistencijom i četiri blokade. Džejdžej Redik je postigao 18 poena, a dabl - dabl je imao i Ben Simons sa 14 poena i 11 asistencija. Dario Šarić nije bio pretjerano zapažen u ovoj pobjedi svog tima i za 24 minuta igre postigao je pet poena, tri skoka i dvije asistencije.

U Klipersima je najefikasniji bio Lu Vilijams, pratio je Danilo Galinari sa 25 poena, poen manje dodao je Tobajas Haris.

Boban Marjanović je imao zapaženu ulogu i pokazao šta može kada dobije pravu minutažu. Za 25 minuta Marjanović je zabilježio dabl - dabl učinak postigavši 15 poena uz 11 skokova, a imao je i jednu asistenciju, jednu ukradenu loptu i tri blokade.

Miloš Teodisić je igrao samo pet minuta i za to vrijeme zabilježio dvije asistencije.
 

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.