Planirao niz turnira

Crna Gora brani ulazak Đokoviću u zemlju

  • 27.05.2020. 10:45

Novak Đoković planirao je niz turnira u zemljama bivše Jugoslavije, ali bi južne komšije mogle da mu pokvare te planove.

Tokom juna i jula na programu je "Adrija tur", a nekoliko teniskih zvezda bi trebalo da igra u Srbiji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori.

Međutim, pitanje je da li će Đoković moći da nastupi u Crnoj Gori s obzirom na odluku Vlade ove zemlje da ne dozvoli državljanima Srbije ulazak na svoju teritoriju, iako je otvorila granice ze određene zemlje od 1. juna.

Ne treba zaboraviti ni političku pozadinu Đokovićevog dolaska u Crnu Goru, s obzirom da je najbolji teniser svijeta nekoliko puta pružio javnu podršku narodu u ovoj zemlji u borbi za očuvanje srpskih pravoslavnih svetinja.

Ukoliko Đokoviću ne bude dozvoljen ulazak u Crnu Goru, izvjesno je da to neće učiniti ni ostali teniseri, a nastup na turniru su potvrdili Aleksandar Zverev, Dominik Tim, Grigor Dimitrov, Marin Čilić, Borna Ćorić.

U planu Adrija tura je da se turnir u Crnoj Gori igra 27. i 28. juna, pa je još uvijek rano govoriti da li će ga odluka Vlade CG otkazati.

"Vidjećemo još, rano je za reći. Prvo da sačekamo rasplet sa Crnom Gorom. Zasad nije određen rok do koga bi odluka morala da bude promijenjena",tvrdi neimenovani izvor "Sportskog žurnala".

Međutim, s obzirom da još uvijek nije odlučeno u kom gradu će biti održan, nema sumnje da će ova odluka značajno otežati Đokoviću i organizatorima već dovoljno komplikovanu pripremu turnira zbog situacije sa pandemijom koronavirusa.

Kao potencijalni domaćini pominju se Tivat, Budva, Podgorica i Ulcinj, ali je sigurno da u ovom trenutku nijedan grad neće rizikovati veliki novčani trošak dok se situacija ne razjasni.

U međuvremenu, organizatori Adrija tura imaju dosta posla i zbog organizacije u preostalim gradovima, jer je situacija jasna samo za Beograd, koji će biti domaćin najjačeg teniskog turnira u posljednjih nekoliko mjeseci 13. i 14. juna, te Zadar 20. i 21.

I dalje se čekaju potvrde iz Bosne i Hercegovine, gdje su planirana dva događaja. Prvo dvodnevni turnir u Banjaluci 3. i 4. jula, a potom egzibicioni meč između Đokovića i Damira Džumhura u Sarajevu 5. jula.

Više će se svakako znati u predstojećim danima.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.