Ćosić: Istočno Sarajevo spremno da bude domaćin, dobit od prvenstva veća od 10 miliona maraka

  • 10.02.2021. 12:21

"Istočno Sarajevo spremno je da bude domaćin Svjetskog prvenstva u biciklizmu i mislim da ne postoji grad koji nije spreman da prihvati da bude domaćin ovog događaja pogotovo ako će ostvariti dobit od 10 miliona maraka", rekao je za ATV Ljubiša Ćosić, gradonačenik Istočnog Sarajeva.

"Kroz organizaciju trke kroz Srbiju koja je počinjala iz Istočnog Sarajeva već tri godine, imamo izuzetnu saradnju sa gospodinom Kuvaljom i na osnovu te saradnje spremni smo za domaćinstvo Svjetskog prvenstva u biciklizmu ovdje u Istočnom Sarajevu i Republici Srpskoj. Mislim da je Istočno Sarajevo itekako spreman i organizovano sa svojim opštinama da bude grad domaćin. Moram istaći da je ogromna stvar za Srpsku da jedno takvo prvenstvo može da se održi u bilo kojem gradu, a evo ako bi uspjeli dogovoriti, a mi nudimo da domaćinstvo bude u Istočnom Sarajevu to je velika stvar, prvo za promociju našeg grada, a ono što je najbitnije za internacionalizaciju Srpske", kaže Ćosić.

Ćosić kaže da Istočno Sarajevo ima kapacitet da primi sve učesnike trke.

"Grad Istočno Sarajevo je organizovan na taj način da može da ponudi i smještajne kapacitete za prijem oko 9.000 učesnika i sve trke bi bile na sjajnim predjelima, a ispunili bi i sve uslove koji se odnose na standarde koje zahtijeva ovakvo jedno ovakvo prvenstvo. Bez dileme nudino jedno domaćinstvo, kao i uvijek računamo na partnerstvo Vlade Srpske i time da pokažemo da možemo da organizujemo ovakve događaj", kaže Ćosić za ATV.

Pored promocije Istočnog Sarajeva, ovo domaćinstvo bi donijelo i brojne benefite smatra gradonačenik.

"Svakako da bi naši smještajni kapaciteti u potpunosti bili popunjeni, mi smo tu velikim dijelom spremni da ponudimo i Jahorinu, a u cilju ravnomjerne zastupljenoti mislimo da je moguće da ponudimo smještajne kapacitete u svim opštinama u sastavu grada. Mislim da ne postoji grad koji nije spreman da prihvati da bude domaćin za dobit od 10 miliona maraka koliko bi se slilo u razne sektore za tih sedam dana", rekao je Ćosić. 

Banjaluka je 2018. godine dobila organizaciju Svjetskog prvenstva u biciklizmu međutim, osam mjeseci prije starta grad na Vrbasu gotovo sigurno neće ugostiti oko 9.000 biciklista i članova timova.

Naime, svjesni promjena gradske vlasti u Banjaluci, organizatori Svjetskog prvenstva su od Svjetske biciklističke federacije tražili prolongiranje datuma za potpis ugovora, međutim, svi rokovi su probijeni.

"Prije svega mi je mnogo žao što sto došli u situaciju da osam mjeseci prije održavanja Svjetskog prvenstva i tri mjeseca prije održavanja kvalifikacione trke imamo situaciju da ne znamo na čemu smo i da smo bili primorani da obavijestimo Svjetsku federaciju da nema ugovor sa gradom koji je trebao da bude domaćin, iako podršku koju mu je grad Banjaluka 2018. dao za kandidaturu, nažalost nismo uspjeli realizivati u ovog godini", rekao je za ATV Vladimir Kuvalja, direktor trke.

"Kao što sam i juče rekao, zamolili smo Svjetsku federaciju zbog izbora da sačekaju malo, kako bi se sastao sa novom gradskom upravom i novim gradonačelnikom da mu objasnim važnost događaja i da vidim da li idemo u taj projekat. Nisam dobio odgovor četiri sedmice, pokušao sam više puta da ih kontaktiram, tako da mogu reći da smo nažalost izgubili to svjetsko prvenstvo. Ja se nadam da ćemo uspjeti da ga zadržimo u Srpskoj i da ne ostanemo bez tog događaja. Moraćemo možda tražiti nove gradove koji mogu da prihvate. Zasad koliko vidim jedini grad koji bi mogao da prihvati taj broj ljudi i koji ima infrastrukturu je Istočno Sarajevo i Jahorina na čemu sad traba da radimo. Prvi zadatak je da sad kontaktiram Svjetsku federaciju i da pokušam da ih zamolim da nam ipak ne oduzmu u potpunosti održavanje događaju".

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.