Australijan open

Cicipas nastavio bajku i plasirao se u polufinale!

  • 22.01.2019. 07:05

Grčki teniser Stefanos Cicipas nastavio je turnir iz snova u Melburnu i plasirao se u polufinale Australijan opena.

Cicipas je nakon senzacionalne pobjede nad Rodžerom Federerom nastavio u istom ritmu i savladao Roberta Bautistu Aguta, rezultatom 7:5, 4:6, 6:4, 7:6 (7-2).

Momak iz Atine nastavio je da pomera granice i ispisuje istoriju grčkog tenisa, a što je možda i još važnije, stekao je veliki broj fanova na prvom Grend slemu koji su iz sve snage navijali za njega.

Postao je najmlađi Grend slem polufinalista od Novaka Đokovića (US open 2007.), kao i najmlađi polufinalista Ozi opena od 2003. godine i Endija Rodika. 

Španac je imao svojih prilika jer je u svakom od prva tri seta imao vođstvo 4:2, ali je uspeo da dobije samo jedan. Stefanos je pravio preokrete u prvom i trećem, pa je u "srećnom" četvrtom setu došao do trijumfa. 

Cicipas je inače sve pobjede na ovogodišnjem turniru ostvario rezultatom 3-1, a sada je odlučujući korak napravio u taj brejku u kojem je potpuno dominirao. 

Bautisti Agutu je prepustio samo dva poena i pokazao da ima šampionski gen, kao i dovoljan kvalitet da u kontinuitetu nastupa na velikoj sceni. 

On će se u borbi za finale sastati sa boljim iz meča Rafael Nadal – Frensis Tijafo. 

Osim rezultata karijere na jednom od četiri najveća turnira u tenisu, imaće još jedan razlog za zadovoljstvo jer će doći nadomak top 10 na ATP listi.