Četiri medalje za karatiste Energije na Balkanskom prvenstvu

  • 11.12.2019. 19:09

Karatisti Energije koji su se pod okriljem reprezentacije BiH takmičili na Balkanskom prvenstvu, kući su donijeli četiri medalje. Tri zlata i bronza, samo su dokaz predanog rada. Nikolini Čučak ovo je najdraža medalja, jer je kaže njena prva u kadetskoj konkurenciji, ali ima još veću težinu jer Nikolinu vodi na Evropsko prvenstvo naredne godine. 

"Meni je ova balkanska medalja bila cilj, jer sam trebala da skupljam bodove za Evropsko prvenstvo. Životna želja mi je da odem na Evropsko i Svjetsko prvenstvo tako da se nadam medalji naravno", izjavila je Nikolina Čučak.

Zlato oko vrata zasijalo je i Mihajlu Staniću i Pavlu Dujakoviću, koji već sada razmišljaju o novim odličjima. Po povratku iz Slovenije vremena za odmor nije bilo, jer karatiste Energije već noćas očekuje put u Veneciju na Svjetsku ligu mladih. 

"Tu će biti još veća konkurencija, jer je takmičenje masovnije. U mojoj kategoriji je oko 150 takmičara i tu očekuje što bolji rezultat", kaže Pavle.

"Prvo Balkansko koje sam uzeo zlato. Imao sam prethodna dva na kojima sam bio drugi. Mečevi su bili izuzetno teški", dodaje Mihajlo.

Teške mečeve imao je i Jovan Koprena, kojem je nedostajalo malo sreće da napravi bolji rezultat u pojedinačnoj konkurenciji. Zato se ekipno okitio bronzanom medaljom. 

"Bilo je veoma teško. Imali smo svoju ekipu, bili smo dobri. Izgubili smo od reprezentacije Hrvatske koja je prošla u finale i radili smo repasaž. U pojedinačnoj konkurenciji sam nažalost poražen u prvom meču. Malo je nedostajalo do prolaska i možda potencijalne medalje", kaže Jovan Koprena.  

Medalje sa balkanskog prvenstva rezultat su dugogodišnjeg rada, kaže trener i predsjednik kluba Branko Derajić, koji dodaje da su tako  samo potvrdili da nisu slučajno najbolji klub u BiH.  Nada se i uspješnom kraju sezone u Veneciji. 

"Vjerujem da je ovo proteklo prvenstvo Balkana na neki način dobro došlo, jer postižući ove rezultate stekli su samopouzdanje za ovo takmičenje koje će biti jako. Sigurno neće biti lako doći do medalje. Ali ja vjerujem u ove dječake i djevojčice, oni imaju kvalitet i vjerujem da će odgovoriti ovom izazovu i da ćemo na najljepši način završiti ovu uspješnu sezonu 2019. godine", kaže Branko Derajić.
 

A bez obzira na rezultate u Veneciji u Energiji mogu da budu zadovoljni ostvarenim u ovoj godini. Želja im je da u klub donesu još evropsku ili svjetsku medalju, a za to će imati priliku već u februaru naredne godine.