Loša sreća

Čelendž kup: Borac na glavnog favorita za trofej 

  • 19.02.2019. 19:36

Ono čega su se pribojavali u rukometnom klubu Borca na kraju se obistinilo. U borbi za polufinale Čelendž kupa, "crveno plavi" će na megdan prvom favoritu za trofej, ekipi CSM Bukurešt. 

“Nekako sam se nadao Vizeu iz Belgije i Dikenu iz Finske. Očigledno da bi sa njima mogli igrati, odnosno malo više se nadati prolasku dalje. Međutim, nije ovo kraj svijeta. Mi imamo šansu. Nama niko ne može zabraniti da se nadamo, da očekujemo prolazak. Svakako da ćemo se spremati na pobjedu, posebno u Banjaluci”, rekao je trener Borca Mirko Mikić, nakon žrijeba.

Što nas ne ubije, ojača nas, kroz šalu će direktor Borca Vladimir Branković. A zatim dodaje da vjeruje u ekipu, koja bi prolaskom dalje imala lakši put ka finalu. 

“Ako mislimo da pobijedimo, da osvojimo ovaj kup, onda moramo pobijediti Rumune. Bolje sada nego da ih poslije ganjamo. Ja vjerujem u svoje momke, vjerujem u punu dvoranu. Jeste teži protivnik, ali niko nije nepobjediv, nisu vanzemaljci”, kaže direktor Borca Vladimir Branković.

Želje pred žrijeb nisu se ispunile ni Mariju Blaževiću, nekadašnjem čuvaru mreže Borca, a danas treneru golmana rumunske ekipe. Mario kaže da je CSM favorit u ovom dvomeču, ali da će kao i uvijek teren biti jedino mjerilo.

"Želja mi je bila da se sretnemo u finalu sa Borcem, ali danas je žrijebom odlučeno da se sretnemo već u idućem kolu, tj. četvrtfinalu i, nažalost, jedna od ekipa neće nastaviti takmičenje. Iskustvo je sigurno na našoj strani, i na papiru smo favoriti. Ali to moramo da dokažemo na terenu u dvije utakmice", poručio je Blažević.

Prve utakmice četvrtfinala igraju se 23. i 24. marta, dok su revanši sedam dana kasnije. U Beču je održan i žrijeb polufinala, pa bi Borac, ukoliko preskoči Bukurešt, za protivnika imao boljeg iz dvomeča belgijskog Vizea i Neve iz Sankt Peterburga.

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм