Čađo za ATV: Ostaje žal za plej-ofom, ali je kod kuće ipak lakše

  • 02.04.2020. 19:20

Odlaganje svih sportskih takmičenja najbolji je način da se spriječi širenje virusa korona, i tako ćemo sigurno mnogo lakše da prebrodimo ovu situaciju, smatra srpska košarkašica Saša Čađo. Kako kaže, sada svi možemo da se posvetimo stvarima za koje inače nemamo vremena. Trudi se da, uprkos svemu ostane u formi, a nada se i da će sport, koji je trenutno u drugom planu, vrlo brzo da se vrati u svakodnevnicu.  

- Nije mi teško palo, jer tu sam kući sa svojom porodicom. Imam vremena i da se odmorim i da pročitam sve knjige koje nisam pročitala. Najvažnije je da ostanemo u svojim kućama i da se potrudimo da na što efikasniji način podržimo sve akcije koje nam nadležni preporučuju, kako bi što prije mogli da se vratimo našem normalnom načinu života, kaže Saša Čađo.

Imala je uspješnu sezonu u turskom Izmiru, gdje je zbog novonastale situacije ipak odlučila da raskine ugovor. U trenutku prekida šampionata ekipa je držala petu poziciju i izborila nastup u plej-ofu. Saša je, za razliku od većine ostalih košarkašica, ipak uspjela da uhvati jedan od posljednjih letova kući. 

- Turska je bila u takvoj situaciji, nije imala mnogo zaraženih i smatrala je da i dalje treba da se nastavi takmičenje. Međutim, iz razloga što mi je bio zatvoren beogradski aerodrom u petak, ja sam dan kasnije odlučila da preko Sarajeva dođem kući. Sva takmičenja su prekinuta u najinteresantnijem periodu kada se igraju plej-of i finala. Žao mi je što neću da odigram te utakmice, ali mi je sa druge strane drago što sam uspjela da se vratim kući, dodaje Saša. 

Žao joj je što su organizatori Olimpijskih igara morali da odgode veliku smotru za narednu godinu, ali smatra da je to bila dobra odluka. Ona je prije četiri godine u Riju bila dio tima koji se okitio bronzanom medaljom, a borbu za novo odličje ipak će morati da sačeka, kao i ostatak sportske planete.
 

Тагови:
  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина