ABA liga

Budućnost razbila Mornar, slijedi derbi sa Partizanom

  • 04.02.2019. 20:25

Aktuelni šampion ABA lige Budućnost savladala je ekipu Mornara sa 102:71 u posljednoj utakmici 18. kola. U narednom kolu igraju protiv Partizana za treće mjesto.

Već poslije prve četvrtine je bilo jasno da se pitanje pobjednika neće postavljati. Budućnost je prvi kvartal riješila u svoju korist sa 22:15 iako je imala i 12 poena razlike. U drugoj četvrtini je Mornar prišao na dva poena zaostatka, a onda je uslijedio rafal Podgoričana i laganih 48:32 na poluvremenu.

Do kraja meča se razlika samo povećavala, a Jasmin Repeša je razigravao igrače. Budućnost je na početku posljednjeg kvartala igre stigla do ogromnih 30 poena razlike.

Čak sedmorica domaćih košarakaša su imali dvocifren poenterski učinak. Edvin Džekson je ubacio 18 poena uz pet asistencija, Noris Kol 16, Koti Klark (uz devet skokova) i Goga Bitadze po 14, a Gordić, Bel i Nikolić po 11 poena.

Kod Mornara su po 19 poena ubacili Voler i Rebić, dok je Drenovac dodao 10.

U narednom kolu derbi će se odigrati u hali "Aleksandar Nikolić", gdje će se sastati Partizan i Budućnost u direktnom duelu za treće mjesto. Da bi "crno-bijeli" prestigli evroligaša potrebno je da pobjede sa pet poena razlike, jer su u prvom okršaju ovih ekipa izgubili 75:71.

Тагови:
  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина