Start Formule 1 u magli

Bron: Početak sezone možda tek u julu

  • 09.04.2020. 15:23

Izvršni direktor Formule 1 Ros Bron izjavio je da bi nova sezona najbržeg cirkusa na svijetu mogla da počne u julu, ali bez prisustva gledalaca.

Britanac je poručio da bi u tom slučaju mogli da organizuju 19 trka, ali u izuzetno zgusnutom rasporedu. 

"To bi značilo da bi vozači imali tri trke pa slobodan vikend, i tako do kraja sezone. Razmatramo sve mogućnosti. Start u Evropi bio bi poželjan, ali to bi bio događaj zatvorenog tipa. To nije najbolje rješenje, ali mislim da je bolje nego da uopšte nema trka. Moramo imati na umu da milioni ljudi koji prate sport sjede kod kuće. Nema smisla počinjati i i ponovo se zaustaviti na neko vrijeme", smatra Bron. 

Oglasili su se i iz Ferarija. Prvi čovjek tima Matija Binoto kaže da su neophodne detaljne analize prije donošenja konačne odluke. Za sada je poznato da je postignut dogovor da se godišnji budžeti ekipa smanje sa 175, na 150 miliona evra. 

"Jasno nam je da se mnoge ekipe muče. S druge strane imamo timove poput nas koji sami dizajniraju i izrađuju svaki djelić svog bolida. Posljednji sastanak koji je održan u ponedeljak je bio vrlo konstruktivan i biće nam potrebne još neke analize prije nego što donesemo konačnu odluku. Da se razumijemo, ona ne smije da bude donijeta s emocjiama, već mora da bude racionalna", jasan je Binoto. 

Sezona u Formuli 1 trebalo je da počne 15. marta trkom za Veliku nagradu Australije, ali start je odložen zbog epidemije virusa korona. Za sada je odloženo devet trka, i to u Australiji, Monaku, Bahreinu, Kini, Vijetnamu, Holandiji, Španiji, Azerbajdžanu i Kanadi, a prva naredna u kalendaru je trka za Veliku nagradu Francuske 28. juna.
 

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић