Ne prestaju da napadaju

Britanska štampa optužila Novaka Đokovića za promociju „pseudonauke“ i „smeća“

  • 10.05.2020.08:44

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković kritikovan je u tekstu objavljenom u britanskom „Telegrafu“ zbog načina na koji bira goste u svom Instagram lajvu tokom pandemije virusa korona i tema kojima se bavi.

Giri Nejtan u autorskom tekstu za „Telegraf“, između ostalog, optužuje Đokovića da se sa svojim gostima na Instagramu bavi „pseudonaučnim" temama.

U prvom dijelu teksta on je Đokovića pohvalio zbog gostiju koje je u početku dovodio u svoj lajv, kao i zbog plasiranja ideje o pomoći nižeplasiranim igračima.

Nejtu je, međutim, zasmetalo Đokovićevo protivljenje vakcinaciji, ali i to što je u jednom od svojih lajvova ugostio iranskog nutricionistu Šervina Džafarijeha.

Sa Džafarijehom je, kako tvrdi autor teksta u „Telegrafu“, promovisao pseudonauku i reklamirao proizvode Iranca, za koje britanski novinar kaže da su „smeće“, prenio je Tanjug.

Najveća šteta koju Đoković nanosi je, kako dalje tvrdi Britanac, to što takve stvari javno objavljuje kao jedan od najpoznatijih sportista svijeta, a pogotovo kao jedan od najbogatijih i najuticajnijih Srba.