Savićević o Mundijalu

Brih oštetio Srbiju, Hrvatska će igrati u finalu

  • 05.07.2018. 07:41

Dejan Savićević, predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore, rekao je da je VAR tehnologija odlična stvar za fudbal i da je Srbija oštećena zbog penala koji nije sviran nad Aleksandrom Mitrovićem.

Savićević je gostovao na Radio-televiziji Crne Gore i izjavio da je sudija Feliks Brih morao da gleda VAR tehnologiju poslije sporne situacije u kaznenom prostoru Švajcaraca, što ovaj nije učinio. 

"Mislim da nema boljeg primjera na Mundijalu. Da je sudija iz Njemačke pogledao snimak koji mu omogućava VAR tehnologija, sigurno bi pokazao na bijelu tačku, poslije prekršaja nad Mitrovićem i čistog penala. Nije to uradio, Srbija je poražena, kasnije je završila učešće u grupnoj fazi. Ko zna kakav bi bio epilog da je dosuđen penal dok je na semaforu pisalo 1:1. Zato smatram da je VAR dobar, a da nije dobro da greška jednog učesnika na terenu utiče na sudbinu ekipe ili reprezentacije na terenu", izjavio je Savićević za RTCG. 

Bivši fudbaler Jugoslavije predviđa da će se jedini preostali balkanski predstavnik - Hrvatska na Mundijalu naći u finalu, a da nas u drugom dijelu žrijeba očekuje velika borba. 

"Sam pogled na parove četvrtfinala i ko se sa kim ukršta u polufinalu nameće zaključak da nas očekuje velika borba u dijelu žrijeba u kojem se nalaze Belgija, Brazil, Urugvaj i Francuska. Iskreno, žao mi je što će Belgija ili Brazil morati da ispadnu već u četvrtfinalu. Ako Kavani ne bude igrao za Urugvaj, Francuska je veliki favorit. U drugom dijelu žrijeba su Hrvatska, Švedska, Rusija i Engleska i, na osnovu svega viđenog, kao i na osnovu kvaliteta tima, Hrvatsku vidim u velikom finalu", ocijenio je Savićević.