Evroliga

Brejk u Barseloni: Zenit savladao prvog favorita

  • 22.04.2021. 07:39

Moralo je da se desi barem jedno iznenađenje u prvim utakmicama četvrtfinalne serije Evrolige i dogodilo se tamo gdje se malo ko nadao - Zenit je slavio u Barseloni sa 76:74.

Od samog početka je ruski tim igrao odlično, bez nekog velikog repsekta prema najboljoj ekipi regularnog dijela sezone, vodio dobar dio prve četvrtine, ali je na kraju bilo 21:21.

Druga dionica je bila ključna, koju je Zenit odigrao maestralno, a Barselona očajno, ruski tim je dobija sa 27:13 i na veliki odmor odlazi sa plus 14 na svom kontu - 48:34.

U drugom poluvremenu, Barsa počinje da topi zaostatak i već u trećoj četvrtini je u jednom trenutku došla do 51:53, ali je Zenit odolio tom naletu i u zadnjih 10 minuta ušao sa plus sedam - 61:54.

Kontrolisao je ruski sastav rezultat skoro do samog finiša, kada domaćin prvo izjednačava, pa i prelazi u vođstvo 72:71, ali su u toj dramatičnoj završnici jače živce imali gosti i na kraju stigli do velikog brejka, tačnije pobjede, pa im sada trebaju još dvije da eliminišu Barsu sa "fajnal-fora".

U prvoj ikada plej-of utakmici u Evroligi, Zenit je do trijumfa vodio Kevin Pengos sa 19 poena i devet asistencija. Vil Tomas je dodao 12, a Kej-Si Rivers 11 poena. Brendon Dejvis je sa 18 poena bio najefikasniji u redovima Barselone, Kori Higins je postigao 15, Kajl Kjurik 12, a Nikola Mirotić 10 poena.

Zenit je tako postao prvi tim u Evroligi, koji je kao osmoplasirani iz regularnog dijela sezone, pobijedio u prvoj utakmici plej-ofa, a usput, otkako je vraćen plej-of kao format u Evroligi od 2005. godine, ovo je Barseloni tek drugi poraz u prvoj utakmici plej-of serije na domaćem terenu. Prije Zenita ih je samo tadašnja Tau Keramika pobijedila 2009. godine, ali je Barselona prošla na završni turnir, dobivši seriju sa 3:2.

Naredni meč ova dva tima se takođe igra u Barseloni u petak.

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.