Protiv Švicaraca za četvrt finale

Brčanska Mladost u osmini finala CEV kupa

19:39, 06.12.2018.
Izvor: ATV
Thumbnail
Brčanska Mladost plasirala se u osminu finala CEV kupa. Prolaz su potvrdili i drugom pobjedom protiv holandskog Oriona. Brčaci su na svom terenu slavili sa 3:1 uprkos lošijem otvaranju meča. Poslije gubitka prvog seta ubacili su u brzinu više i na kraju došli do trijumfa. 

Bili smo oprezni, ali ujedno i u grču. Da li zbog pritiska što smo napravili već pola posla tamo u Holandiji. Igrači su osjećali pritisak i borili smo se bukvalno protiv sebe i na kraju smo uspjeli - rekao je trener OK Mladost, Branko Mišić. 

Propustili smo šansu da ostvarimo povoljniji rezultat poručuju iz gostujućeg tima. Najvažniji poeni išli su na stranu našeg rivala. Oni su znali kako da prelome meč u svoju korist i iskoristili su naše oscilacije kaže trener Oriona Martin van Geverden.

"Počeli smo odlično, igrači su bila veoma borbeni u prvom setu. Naš blok je dobio funkcionisao, a svoj posao odrađivali su i tehničari. Potom su počele da se ređaju greške i tako smo omogućili našem protivniku da se vrati. Imali smo još neke prilike u nastavku, ali jednostavno nismo bili pravi kada se odlučivalo", kaže Van Geverden.

U osmini finala Mladost će igrati sa Švajcarskim Amrisvilom. Prvi meč na programu je u Švajcarskoj 24. decembra.