Direktor RK Borac uvjerava

Branković: Klub nije pred gašenjem, igraćemo u Evropi

  • 14.09.2018. 20:17

"Klub nije bio pred gašenjem, ali nam je bila prijeko potrebna finasijska injekcija za dalji rad svih selekcija”, pojašanja Vladimir Branković, direktor rukometnog kluba Borac situaciju koja je na noge podigla rukometni region. Zahvalni su, kaže, kabinetu Predsjednika Republike Srpske i Vladi Srpske koji su brzom reakcijom novčano pomogli banjalučki klub da nastavi sa nesmetanim radom.

"Sa 100 hiljada maraka vratićemo neke dugove koji su se nagomilali u posljednjih pola godina i vratićemo neke dugove koji nas koče od ranije, a dio ćemo iskoristiti da za sve ono što nam predstoji uključujući i izlazak na evropsku scenu. Za nas je, ovaj novac, veliki vjetar u leđa", kaže Vladimir Branković, direktor RK Borac.

Nemogućnost treniranja u Banjaluci, minulih dana, zbog zauzetosti banjaluckih dvorana,  zbog čega je prvi tim morao da trenira u Čelincu, a što je iziskivalo dodatne neplanarine troškove, bila je kap koja je prelila čašu. “Nakuplilo nam se svega preko glave i proradile su emocije”, rekao je član UO Rukometnog kluba Borac Marinko Umičević, gostujući u magazinu ATV-a “Širom Srpske”. 

"Nakupile su nam se emocije. Poreska uprava nam je 'skinula' u posljednjih nekoliko mjeseci 70 hiljada maraka. Normalno je da Poreska uprava 'skida' novac, ali neka to radi i ostalim klubovima, a ne samo da skaču na Borac. Sada smo ostali dužni jednu platu i nikada nije bila bolja situacija po tom pitanju. Međutim dolazi nova sezona, dolaze novi troškovi. Lično smatram da možda nije trebalo da se to tako napravi, ali je možda, ipak, i trebalo", kaže Marinko Umičević, član UO RK Borac.

Vladimir Branković kaže da se svi u klubu i dalje bore sa finansijskim repovima prošlosti i da godišnje više od 200 hiljada maraka troše na vraćanja starih dugova. Kaže, da bez pomoći institucija ne bi bilo moguće klub održati iznad vode, ali ističe da su svojim radon donekle i zaslužili povjedanje nadležnih. “Svakim danom smo bliže cilju, priča Branković,  a to je da klub osvane bez marke duga, mada je, kaže, svjestan da ih čeka još posla.”

"Dug prema igračima i dobavljačima trenutno je oko 200 hiljada maraka. Ostaje nam poreski dug, a to ćemo morati da vidimo sa državom na koji način će to da se riješi. Naravno, tu treba da se uključe i ostali klubovi koji imaju isti problem i da se nađe zajedničko rješenje. Imamo i neka dugovanja prema gradu Banjaluka, ali sa te strane imamo veliko razumijevanje. Svi ti dugovi nastali su od strane bivših uprava kluba", kaže Branković.

On dodaje da je planirani budžet kluba za predstojeću takmičarsku godinu oko 700 hiljada maraka, te je čvrto obećao da će sa svojim saradnicima učiniti sve se da planirano i ostvari.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.