Vidovdanska trka

Borislavu Đurđeviću priznanje Evropske atletske federacije

14:52, 18.11.2018.
Izvor: Srna
Thumbnail
Direktoru Vidovdanske trke u Brčkom Borislavu Đurđeviću uručeno je priznanje Evropske atletske federacije za dugogodišnji doprinos razvoju atletike u BiH i u Evropi.

Đurđeviću, koji je i predsjednik Atletskog saveza Republike Srpske i član Upravnog odbora Atletskog saveza BiH, rekao je da je riječ o velikom priznanju, ali da nije zadovoljan onim što se u BiH čini za atletiku. 

"Atletika je takoreći bez ikakvih sredstava i sportske infrastrukture već niz godina najtrofejniji sport u BiH", rekao je Đurđević. 

On je istakao da je u atletici ispunjeno 70 odsto olimpijskih normi, dok su na proteklim Mediteranskim igrama sportisti iz BiH osvojili samo četiri medalje, koje su donijeli atletičari. 

Đurđević je dodao da atletika kao ključni olimpijski i bazični sport ne dobija ni jedan odsto od ukupnih zakonom zagarantovanih subvencija za sport na nivou BiH. 

"Umjesto da se grade novi objekti i atletske staze, ruše se postojeće. To je ružna strana, i kada to imamo u vidu, rezultati koje postiže atletika u BiH graniče se sa fantastikom", dodao je Đurđević.