Borčeva evropska odiseja Novac za klupsku kasu i potvrda kvaliteta Vladana Danilovića

  • 18.09.2020. 19:24

Rio Ave pokazao se kao prevelik zalogaj za Banjalučane koji su odigrali veoma dobru utakmicu, ali više od ovog nisu mogli. Uprkos porazu komentari su samo pozitivni. 

Borac je demonstrirao da može da se nosi sa kvalitetnim protivnikom iz jedne od najjačih evropskih liga. Saglasni su svi da je banjalučkom klubu potreban kontinuitet evropskih nastupa i jakih utakmica. Osam godina čekalo se na međunarodni meč, preskočena je istorijska prva prepreka u kvalifikacijama za Ligu Evrope, tako da je primarni cilj ostvaren, a što je isto tako važno, Borac je ostavio dobar utisak. 

Naravno da  žal postoji priznaju u banjalučkom klubu, nije jednostavno kada se utakmica izgubi u sudijskoj nadokandi.

- Pokušali smo da im se suprostavimo, oni su tehnički i taktički mnogo jaki, o tome je suvišno govoriti. Dali smo sve od sebe, igrali smo koliko su nam dozvolili. Glavu gore, idemo dalje - rekao je Borčev vezni fudbaler Vladan Danilović.

Slično misli i trener Vlado Jagodić.

- Svi koji su uz nas mogu da bdu zadovoljni našim poduhvatom u dva pretkola. Ne mogu reći da je Rio Ave puno bolji od nas, vjerovatno je bolji za taj jedan gol - dodao je Jagodić.

Već u ponedjeljak na Gradski stadion dolazi ekipa Tuzla siti u derbiju osmog kola Premijer lige BiH. Gosti imaju bod više od Borca i biće silno motivisani da ostvare dobar rezultat. Prvenstvo je tek na početku, ali za očekivati je da do kraja sezona gledamo veliku borbu šest klubova za evropska mjesta. Premijer liga dobila je na širini u posljednje dvije godine tako da je sada mnogo više kompetitivnih timova. Borac je zaradio bodove na evropskoj sceni, a dobru stvar za ligu napravili su Sarajevo i Zrinjski kao učesnici trećeg kola kvalifikacija.

Od dvije utakmicu na međunarodnoj sceni Banjalučani su zaradili nepunih pola miliona evra. Za naše uslova to je veoma dobra cifra koja sa visokim procentom popunjava klupski budžet. Isto tako pojedini igrači bili su na evropskom skeneru. Vladan Danilović sigurno je dodatno podigao svoju cijenu odličnom predstavom protiv Rio Avea pa bi njegovom prodajom, o kojoj se priča, Borac dodatno zaradio. Njegov još mlađi saigrač Đorđe Milojevič sa 19 godina dobio je priliku da igra na ovom nivou i za njegovu karijeru utakmica protiv Rio Avea mogla bi da bude o velikog značaja. 

Sve u svemu Borac nije razočarao, sada je važno da se kvalitet igre još više podigne za izazove u prvenstvu kako bi i sljedeće godine u Banjaluku došao tim renomea kao što je Rio Ave, pa se sa ispunjenim tribinama možda napravi i korak više.

Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)