Pripreme u Antaliji

Borčev bedem pred golom svakodnevno jača

  • 06.02.2019. 19:43

Pod budnim okom trenera Vladimira Damjanića, golmanska trojka fudbalskog kluba Borac, Marko Savatović, Kenan Topolović i Luka Damjanović radi punom parom u Antaliji. I sam nekada čuvar mreže, Damjanić, ne štedi znanje, ali ni svoje pulene. 

Nerijetko podvikne, tokom treninga, ali i svaku dobru odbranu nagradi riječima hvale. Drugačije, kaže ne može, jer golmanski posao ne trpi grešku.

"Što se tiče samog rada, momci ispunjavaju sve treninge maksimalno korektno. Ja sam zadovoljan njihovim učinkom na treningu i na utakmicama. Naša je svaka greška uočljiva jer je takva pozicija. Igrač može da pogriješi pet puta u pasu nikomu ništa neće reći, a mi jednom greškom možemo da budemo direktni krivci za poraz i loš rezultat. Jako je teška i specifična pozicija, veoma nezahvalna, ali je golman najvažnije karika u ekipi", kaže Vladimir Damjanić, trener golmana FK Borac.

Marko Savatović gol Borca brani već godinu dana. Nakon što je prošao kroz omladinske škole italijanskih klubova Katanije i Torina odlučio se za dolazak u Banjaluku. Kaže, da nije pogriješio. 

"U Torinu je to malo jača škola. Jeste malo naprednije što se tiče sistema rada, pošto je Torino veliki klub. Ipak, od kako sam došao ovdje zaista sam puno napredovao sa trenerom Damjanićem i zaista imam samo riječi hvale na njegov rad", rekao je Savatović.

Marku društvo u Antaliji prave novopridošli Kenan Topolović i najmladji prvotimac Luka Damjanović. Na golu može biti samo jedan, ali sujete nema. Međusobno se bodrimo da budemo što bolji, a trener ima posljednju riječ, uglas će “borčevi” čuvari mreže.

"Što se tiče toga ovdje je zdrava konkurencija. Nema nikakvih problema. Družimo se i van terena. Odlični smo prijatelji. Moramo dočekati sezonu što spremniji. Sa što manje povreda. Normalno je da sada treniramo jako. Moraš da treniraš jako da bi kasnije igrao lako", kaže Topolović.

“Pripreme zaista teku dobro. Momci rade  odlično.Trudimo se i sve je super", ističe Damjanović.

Minule fudbalske jeseni, gol Borca čuvali su Marko Savatović i Nemanja Trkulja, a ovaj tandem kapitulario je samo šest puta u prvoligaškom karavanu Srpske. Nemanja je zbog zdravstvenih razloga morao da propusti pripreme u Antaliji, ali njegove kolega nemaju dilemu-kad se vrati pred gol, biće još bolji nego lani.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.