Premijer liga BiH 

Borac u prvom meču savladao Izviđač

  • 01.06.2019. 20:54

Prvi meč finala plej-ofa rukometne Premijer lige BiH pripao je Banjalučanima, koji su u sjajnom meču, punom preokreta i uzbuđenja, savladali aktulenog šampiona 25:23 (11:12) i poveli 1-0 u finalnoj seriji.

Borac m:tel i Izviđač iz pokazali su zašto su dvije najbolje ekipe u Bosni i Hercegovini, a nakon prvog meča finalne serije, Banjalučani su poveli 1-0 i psihološki pritisak prebacili na rivala, koji će biti domaćin u revanšu 8. juna u ljubuškom, te u eventualnoj "majstorici" četiri dana kasnije.

Iako su imali gol zaostatka nakon prvih 30 minuta, izabranici Mirka Mikića još jednom su pokazali karakter, sjajnu mentalnu, ali i fizičku snagu i u nastavku stigli i prestigli prednost rivala, za konačnih 25:23 (11:12).

Uzbuđenja, kao i uvijek kada igraju Banjalučani i Ljubušaci nije nedostajalo.

Tokom svih 60 minuta ekipe su se smjenjivale u vođstvu, ali je drugih 30 minuta domaćin odigrao znatno bolje, stekao prednost i sačuvao je do kraja.

Imali su gosti u posljednjim trenucima meča, pri rezultatu 24:23, napad za izjednačenje, ali je sjajni Daničić presjekao pas rukometaša Izviđača i sa svoje polovine potvrdio pobjedu "crveno-plavih".

Velikom trijumfu Banjalučana doprinio je fenomenalni čuvar mreže Bojan Ljubišić, koji je zabilježio 10 odbrana, od čega tri sedmerca. Golgeterski najviše raspoloženi bili su Srđan Mijatović i Dejan Unčanin, sa po šest golova, dok je Goran Daničić postigao gol manje.

Identičan broj odbrana imao je i golman Izviđača Josip Kvesić, dok su Domagoj Alilović i Milan Vukšić postigli po pet golova.