Nenad Gavrilović  i Ranko Tešić

Borac u posjeti svojim velikanima

  • 08.08.2019. 15:48

Danas je tročlana ekipa Fudbalskog kluba Borac posjetila veterane našeg kluba Nenada Gavrilovića  i Ranka Tešića u Gerontološkom centru Banja Luka.

Naš proslavljeni fudbaler  i trener koji je 48 godina proveo u crveno plavom dresu, a u penziju otišao prije pet godina, zapamćen je među mnogim Borčevim generacijama kao izuzetan igrač ali i trener. Gavrilović je debitovao za „crveno-plave“ 25. juna davne 1966. godine u utakmici u Puli između Istre i Borca, u kojoj su domaći trijumfovali rezultatom 3:2. Bio je član generacije Borca koja je 1970. godine odvela Banjalučane po drugi put u elitno jugoslovensko fudbalsko društvo. Karijeru je završio u 30. godini, a nakon toga se na nagovor Husnije Fazlića posvetio trenerskoj karijeri, u kojoj je bio jednako uspješan. Ostaće upamćen kao Fazlićev pomoćnik 1988. godine, kada je Borac osvojio Kup Jugoslavije pobjedom nad Crvenom zvezdom. Bogata igračka ali i trenerska biografija je iza Nenada koji kroz dva dana puni 72 godine od kojih je veći dio proveo baš na Gradskom stadionu.

Druženje sa Nenadom Gavrilovićem  i Rankom Tešićem,  takođe nekadašnjim trenerom  Borca, u sobi koju dijele  u Gerontološkom centru, proteklo je uz aktuelne teme sa travnatog terena. Velikan iz Platonove nepresušna je tema za cimere Nenada i Ranka, ali i za ljubazno osoblje ovog Centra koje se stara o našim velikanima.

Direktor Borca Dejan Lukendić, trener Branislav Krunić,  te kapiten Stojan Vranješ uz prigodne poklone našim veteranima, razmjenili su iskustva sa prošle utakmice, ali obećali i dobre rezultate u narednim koje predstoje u okviru Premijer Lige BiH. Uz želje veteranima da treću dob provedu u miru i dobrom zdravlju, Borčevci su se rastali uz “Aj Borac“!

Тагови:
  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.