Kreće Premijer liga BiH

Borac sutra dočekuje Mladost Doboj Kakanj

  • 31.07.2020. 19:39

Nova sezona u Premijer ligi BiH mogla bi da bude jedna od najzanimljivijih u posljednje vrijeme, pošto u borbu za sami vrh konkuriše nekoliko timova.

Jedan od njih svakako je i banjalučki Borac, a u taboru "crveno-plavih" sve je podređeno sutrašnjoj utakmici sa ekipom Mladost Doboj Kakanj. Šef stručnog štaba Vlado Jagodić i kapiten Stojan Vranješ ne kriju da su ambicije najviše, a s obzirom da ih u prvih pet kola očekuje nekoliko jako teških utakmica, pobjeda na otvaranju sezone se nameće sama po sebi.

"Ako neko misli da olako shvatam sutrašnju utakmicu, vara se. Prilazim joj kao da igramo protiv najbolje ekipe u posljednjem kolu prvenstva, i odlučuje se o tituli. Skrenuo sam pažnju igračima da nas očekuje ozbiljan test", rekao je Jagodić. 

Vranješ je istakao da je najbitnije da nema povrijeđenih igrača, a kaže, da očekuje dobro izdanje sutra. 

"U razgovoru sa saigračima vidio sam da su i oni svjesni uloge favorita u sutrašnjoj utakmici. Mislim da sa ovim iskustvom i kvalitetom, ne bi smjeli da dozvolimo neko iznenađenje i nepredvidivu situaciju", izjavio je Vranješ. 
 
Da će nova sezona donijeti veliku borbu za titulu, ali i pohod na mjesta u evropskim takmičenjima, smatra nekadašnji prvotimac Borca Vladan Grujić. Pored timova od kojih se svake sezone očekuje da budu u vrhu, Grujić smatra da postoje i oni koji bi mogli da iskoče iz drugog plana.    

"Borac, Sarajevo, Široki Brijeg, Željezničar i Zrinjski čine veliku petorku našeg fudbala. Međutim, tu je i Velež, koji je stao na noge kada je klupska struktura, ali i sportski plan u pitanju. Vlasnik Tuzla siti takođe mjerka plasman u evropska takmičenja i svojim ulaganjem pokazuje da radi ozbiljan posao", poručio je Grujić. 

Kao veliki adut Borca vidi to što je kostur ekipe ostao na okupu, a uz nekoliko pristiglih pojačanja, borba za titulu i pobjeda na startu prvenstva je, kaže, realna opcija. 

"Od Borca očekujem pobjedu, ne samo protiv Mladosti sutra. Njima se desilo da su imali problem sa igračima koji su bili zaraženi koronom, ali sigurno ne dolaze sa bijelom zastavim", zaključio je Grujić. 

Pored duela na Gradskom stadionu sutra su na programu još tri utakmice prve runde, pa će Sloboda dočekati Radnik, Zrinjski ekipu Olimpika, a Željezničar će ugostiti Velež. Preostala dva meča na programu su u nedjelju. Sve ono što su fudbaleri Borca radili u prethodnom periodu biće na velikom testu u narednih nekoliko mečeva. Već narednog vikenda na Gradski stadion stiže Sloboda iz Tuzle, a sve to biće uvod u duel sa Željezničarem u trećem kolu. U taboru "crveno-plavih" svi željno iščekuju i žrijeb za prvo kolo kvalifikacija Lige Evrope koji je na programu desetog avgusta.  

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.