Borac spreman za Slobodu, pobjeda glavni cilj

  • 06.08.2020. 19:53

“Svjesni smo da nas poslije duela sa Slobodom očekuju tri vezana derbija, pa ćemo učiniti sve da sutra ostvarimo još jedan trijumf i tako potvrdimo sjajnu igru iz prvog kola”. 

Poručio je ovo šef stručnog štaba banjalučkog Borca Vlado Jagodić, koji će u ovom duelu iz prve postave izostaviti Aleksandra Subića. Lijevi bek dobio je udarac u subotu, a s obzirom da se pred start sezone oporavio od teške povrede, na Gradskom stadionu ne žele ništa da rizikuju pred utakmice sa Željezničarom, Zrinjskim i Širokim Brijegom.  

"U ovoj utakmici računamo na Ćosića i Kujundžića. Nakon današnjeg treninga idemo u karantin i pripremamo se u miru. Odlučićemo se šta je najbolje za ekipu i ko će početi od prve minute. Znamo šta nas čeka. Ubijeđen sam da će se nas sve pitati u sutrašnjoj utakmici. Želimo da od prvog minuta nametnemo naš ritam igre i ponovo budemo efikasni", poručio je Jagodić. 
 
Iako mu to nije primarni zadatak, Marko Jovanović u prvom kolu postigao je gol u maniru najboljih strijelaca. Odlični štoper nada se da imati priliku da još koji put zatrese mrežu, ali poručuje da je, u “crveno-plavom” taboru, lista onih koji su zaduženi za taj dio posla, poprilično velika. Kaže da je fokus cijele ekipe usmjeren ka sutrašnjoj utakmici i osvajanju maksimalnih šest bodova nakon dvije runde. 

"Maksimalno poštujemo i uvažavamo protivnika, a tako se i pripremamo cijele sedmice. U dobrom smo momentumu nakon sjajne pobjede na startu. Svjesni smo šta nas očekuje u narednom periodu i daćemo sve od sebe da budemo u našem najboljem izdanju", izjavio je Jovanović. 

U Borcu su pokrenuli disciplinski postupak protiv golmana Mladena Kukrike, koji je nedavno prekršio klupsku disciplinu i sigurno neće biti u protokolu za naredne utakmice, a moguć je i prekid saradnje. Pored prvog izbora među stativama, Bojana Pavlovića, trener Jagodić na raspolaganju ima još mladog Luku Damjanovića.