Ubjedljiva pobjeda

Borac razbio Zvijezdu 09 i plasirao se u četvrtfinale Kupa BiH

19:34, 02.10.2019.
Izvor: ATV
Pred ovu utakmicu znalo se da je Zvijezda 09 u problemima, ali je bilo teško očekivati da Borac tako ubjedljivo prođe u četvrtfinale. Konačno se sve otvorilo Banjalučanima koji su se mučili u završnici akcija. Izuzev pobjeda protiv Veleža, Čelika i Radnika, Borac je igrao neefikasno bez prave realizacije. 

Danas u Ugljeviku potpuna druga priča. Kapiten Stojan Vranješ je sa dva gola donio prednost svom klubu, zatim je pogodio Ivan Crnov, a četvrti pogodak pred odlazak na odmor dao je Srđan Vujaklija. Govorilo se o njegovim blijedim partijama, jer je na 11 utakmica Premijer lige postigao samo jedan gol. 

Drugim golom protiv Zvijezde najavio je bolje dane, a potpunu katastrofu domaćoj ekipi nanio je Bojan Marković za konačnih 6:0.   

- Zvijezda nije imala ambicije u Kupu, mi smo izašli u najboljem sastavu i dešavanja na terenu pokazala su kvalitet. Pobjeda nam je dala dobru uvertiru za utakmicu protiv Željezničara. Pohvalio bih naše navijače koji su i danas bili uz nas. Nadamo se nastavku niza protiv Željezničara. Zvijezdi želim bolje rezultate i opstanak u Premijer ligi - rekao je Krunić. 

U Zvijezdi nisu mnogo žalili za porazom, jer i sami ističu da gledaju samo ka Premijer ligi. 

- Neću reći da smo ušli da izgubimo, imali smo želju za što boljom partijom, ali smo htjeli da pružimo priliku mlađim igračima koji su perspektiva kluba. Naš akcenat je na prvenstvu kako bi tamoo uradili što možemo. Moramo izvući pouke, jer poraz nekad može da bude i dobar zbog toga. Nadam se da sa više pameti, znanja i sreće možemo da izađemo iz krize - rekao je pomoćni trener Zvijezde Dalibor Kapikul.

Dvije ekipe igraće ponovo za 17 dana takođe u Ugljeviku, ali u okviru Premijer lige. Prije toga, Borac već u nedjelju dočekuje Željezničar pošto je već završen jedan krug prvenstvenih utakmica. Zvijezda, koja ima samo tri boda, gostuje ekipi Tuzla siti. Do kraja sezone svaki bod biće izuzetno važan u borbi za opstanak.