Doigravanja za šampiona BiH

Borac putuje u Gračanicu sa četiri gola prednosti

14:52, 28.05.2019.
Izvor: ATV
Thumbnail
Izabranici Mirka Mikića putuju u Gračanicu sa četiri gola prednosti. Da je bilo više koncentracije u završnici prve utakmice, Borac je mogao imati i veću zalihu. Gračanica je u Banjaluci imala podršku svojih navijača, tradicionalno, kao domaćini velike nade polažu i u publiku. Mikić poručuje da takva atmosfera motiviše njegove pulene, a Banjalučani ove sezone bolje i rasterećenije igraju u gostima.

"Moramo odigrati motivisano. Prednost od četiri gola je dovoljna zaliha, već sam rekao da bi me svaka pobjeda zadovoljila. Gračanica ima dobar domaći teren i zato je uvijek lijepo igrati tamo. Potrebno je da odigramo bolje u završnici i napravimo bolju selekciju šuteva" rekao je Mikić.            

Banjalučanima su se i ranije ove sezone dešavale oscilacije, ali pomalo brinu crne rupe u završnici utakmica, kao protiv Gračanice u Banjaluci ili u revanšu finala Kupa BiH protiv Izviđača.       

"Za razliku od utakmice protiv Izviđača, sada smo odmah na početku razbranili golmana Gračanice. Šut nam nije išao od početka i svakako da je to uticalo na lošiju egzekuciju. Uvijek nam nedostaje taj jedan segment, ne znam da li je do umora, koncentracije ili nečeg trećeg", dodao je Mikić.

Mikić je odbranim riječima govorio o treneru Gračanice Damiru Doborcu koji mu je bio saigrač u reprezentaciji BiH. Očekuje reakciju protivničke ekipe, a na pitanje da li planira posebnu odbranu na najboljem igrači rivala dao je zanimljiv odgovor.

"Nikada nismo igrali flastera i dok sam ja trener nećemo. Smatram da u ovoj ligi, uz poštovanje svima, nema Mikela Hansena pa da je to potrebno", smatra Mikić.

Utakmici u Gračanici igra se sutra u 19 časova. Sloga u drugom polufinalu ima minus od dva gola pred revanš u Ljubuškom koji počinje u 20.