Borac protiv Mladosti otvara sezonu, kreće sanacija reflektora

  • 02.07.2020. 19:34

Fudbaleri banjalučkog Borca premijerligašku sezonu otvaraju na svom stadionu protiv ekipe Mladost Doboj Kakanj. Nakon toga, u drugom kolu dočekuju tuzlansku Slobodu, a potom idu na noge Željezničaru. Tokom prvog dijela sezone, crveno plavi će ukupno šest puta da budu domaćini, a pet puta gosti. Predsjednik banjalučkog Borca, Vico Zeljković, danas je ponovio da u narednu sezonu, klub ulazi sa jasnim ambicijama.

- Ono što se očekuje od naredne sezone to je da Borac ide na titulu, ide na osvajanje trofeja. Prošlo je mnogo godina, dug je post od kako Borac nije podigao trofej u prvenstvu ili Kupu. Milsim da smo napravili korektne preduslove i dobru selekciju da imamo puno pravo da se uključimo u ravnopravnu borbu za prvo mjesto, kaže predsjednik Borca Vico Zeljković. 

I, dok fudbaleri Borca marljivo rade na terenu, spremajući se za nadolazeća iskušenja, čelnici kluba imaju pune ruke posla van terena. Za koji dan, na Gradskom stadionu počinje rekonstrukcija refletkora. Troškove projekta vrijednog oko 530 000 maraka snosiće Fudbalski savezi BiH i Republike Srpske, te Fudbalski klub Borac i Grad Banjaluka. 

- Poznato vam je da su ovi reflektori urađeni davno i da smo, sticajem okolnosti, imali probleme na jednoj utakmici kada je došlo do požara na jednom od reflektora. Uspjeli smo, zajendo u saradanji sa Gradom, i uz podršku gradonačelnika Radojičića, da dođemo do realizacije ovog projeka i danas potpisivanja ugovora, dodaje Zeljković.

-Borac je banjalučki klub sa dugom tradicijom i sa velikim brojem fanova i sa najvećim interesom javnosti i zbog toga zaslužuje posebnu pažnju. Drago mi je da smo danas ovdje konkretnim povodom, da se radi jedna modernizacija na Gradskom stadionu. Jedno značajno ulaganje u infrastrukturu koje će modernizovati uslove za odigravanje utakmica i ispunjavati neke više standarde. Grad je uvijek bio i biće uz Borac, rekoa je gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić. 

Gradonačelnik Banjaluke pohvalio je rezultate fudbalera Banjalučkog Boraca koji će se nakon osam godina izbivanja ponovo naći na evropskoj sceni. 

- Čestitke Borcu na završenoj sezoni i plasmanu na međunarodnu scenu. Jeste liga završena pod uslovima epidemije i bez kompletnog odigravanja, ali Borac je ostvario cilj i ono što je interesantno za Banjaluku je da ponovo imamo naš najbolji fudbalski klub na međunarodnoj sceni i da ćemo nadam se ponovo imati priliku da vidimo međunarodne utakmice na našem stadionu, ako nam to aktuelna epidemiološka situacija dozvoli, dodao je Radojičić.   

Gradski stadion, sem novog refletktorskog osvjetljenja, uskoro bi trebalo da dobije i bar-kod čitače na ulaznim kapijama, dok se uveliko razmišlja i o rekonstrukciji istočne tribine koja bi trebalo da bude pokrivena, a sve sa ciljem da banjalučki stadion, jednog dana, iz druge UEFINE kategorije, ode još stepenicu više. Iz Borca poručuju i da bi se, ukoliko sve bude teklo po planu, sa izgradnjom beton hale pored pomoćnog terena moglo početi do kraja godine, a već za koji dan, na parkingu ispred stadiona biće parkiran i novi klupski autobus, a ovom investicijom, kažu u klubu, značajno će da smanje troškove putovanja svih selekcija. 

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.