Banjalučani na evropskoj sceni

Borac protiv Bakija iz Azerbejdžana

  • 17.07.2018. 19:49

Poslije tri godine rukometaši banjalučkog Borac m:tel-a ponovo se vraćaju na evropsku scenu. Rival ekipe Bojana Unčanina biće Baki iz Azerbejdžana. Ova ekipa predstavlja potpunu nepoznanicu za Banjalučane koje više od rivala brine dugačak i naporan put koji će morati da pređu do glavnog grada Azerbejdžana.

Unčanin poručuje da nisu zadovoljni žrijebom, iako bi Borac trebao da bude favorit u ovom dvomeču.

"Sigurno da nismo razočarani snagom protivnika, već daljinom zemlje. To je izazov, finansijski i svaki drugi, pa možemo reći da nismo dobro prošli. Biće teško skupiti informacije o njima," rekao je Unčanin.

Borac nastup u Čelendž kupu počinje u oktobru, a ukoliko prođe Azerbejdžance u trećem kolu igraće protiv Vogošće. Ostalo je još mnogo vremena do nove sezone, Banjalučani još nisu formirali tim, a početak priprema trebao bi da bude 30. jula. Ipak, zbog neozbiljnosti Rukometnog saveza BiH i ljudi koji vode Premijer ligu, još ništa ne može da se kaže sa sigurnošću, iako bi prvenstvo trebalo da startuje 15. septembra

"Neizvjesno je kada će početi liga. To je neozbiljno i svake godine je ista priča. Moramo nagađati kad će start takmičenja, tako da smo u nezavidnoj situaciji, kao i ostali klubovi u BiH," kaže Unčanin.

On poručuje da je naredna sezona veoma važna za rukomet u Srpskoj, jer će u Premijer ligi igrati šest klubova iz Republike Srpske, što je dosadašnji rekord. Promjene u Savezu mogle bi pozitivno da utiče na njihov nastup u prvenstvu, kaže trener Borca.

"Taj broj od šest klubova u stvari je najveći. Nadam se da možemo zadržati to. Kroz dobru organizaciju Rukometnog saveza Republike Srpske napraviti blagi pritisak u Rukometnom savezu BiH, da se počnu raditi normalne i dobre stvari", dodao je Unčanin.

Borac bi naredne sedmice trebao da popuni igrački kadar i onda bi trener Unčanin znao s kojim rosterom može da raspolaže do početka priprema.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Величанствени вијек: Косем (12+)

    Тридесет седам година од смрти Сулејмана Величанственог започиње запањујућа прича о владарици Османског Царства Махпеyкер Кöсем Султан.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству, као и мноштво злата вриједних савјета, те приче о вриједним пољопривредницима, домаћинима, и плодовима њиховог рада.