Borac predstavio Lukića, prozivka igrača u ponedjeljak

  • 20.06.2020. 20:30

“Nadam se da ću svojim golovima na Gradskom stadionu uveseliti banjalučku publiku, i jedva čekam da debitujem u “crveno-plavom” dresu". 

Poručio je ovo novi napadač Borca Jovo Lukić, koji je danas predstavljen u trofejnoj sali kluba iz Platonove. Lukić je stavio paraf na trogodišnji ugovor, a Krupu je napustio bez obeštećenja, uz procente od narednog transfera koji idu timu iz kanjona Tijesno. 

Sa 12 postignutih golova na 14 odigranih utakmica prošle sezone, ponio je titulu najboljeg strijelca Prve lige Republike Srpske. Golgeterski saldo bi vjerovatno bio i veći da nije bilo prekida takmičenja. 

"Kao i svaki mladi igrač sanjao sam da dođem u Borac. Ovo je klub sa velikom tradicijom i potrudiću se da opravdam njihovo povjerenje. Zahvalio bih se i Krupi što mi je izašla u susret, iako je bilo i inostranih ponuda", rekao je Lukić. 

Čelni ljudi Borca i Krupe, Vico Zeljković i Draško Ilić poručili su da će ova dva tima i u narednom periodu nastaviti uspješnu saradnju. U taboru banjalučkog kluba ne kriju da su ciljevi u narednoj sezoni najviši, ali ne žele da donose nagle odluke kada su dolasci igrača u pitanju, pa će svaki transfer biti dobro odmjeren.    

"Ne želimo da žurimo, nego hoćemo da na određenim pozicijama pružimo šansu našim mladim igračima. To su momci iz naše škole, koje smo priključili u prvi tim. Smatram da imaju kvalitet da doprinesu našim rezultatima, a sigurno posjeduju i reprezentativni kalibar. Sanirali dugove iz prošlosti, plaćamo redovne obaveze i radujemo se svim narednim izazovima", rekao je Zeljković. 

Prvi čovjek Krupe govorio je o saradnji između dva kluba. 

"Krupa i Borac će zajednički, u svim narednim vremenima, nastojati da budu klubovi sa dobrim odnosom, da Banjaluci pokažemo da ova dva kluba treba da sarađuju i da su jedan sa drugim mnogo jači", izjavio je Ilić. 

Klub je poslije osam godina izborio nastup u evropskim takmičenjima, a UEFA je prije nekoliko dana saopštila da će u kvalifikacijama biti igrana samo jedna utakmica. Zeljković smatra da to, u isto vrijeme, može da bude i dobra i loša stvar.  

"Može da bude negativna ukoliko ne budemo igrali pred domaćom publikom, iako se još uvijek ne zna hoće li navijači uopšte dobiti dozvolu da budu na tribinama. Ukoliko izvučemo neki jači klub, može da bude pozitivno to što u 90 minuta Borac može da se nosi sa svima i može svakoga da iznenadi", naglasio je Zeljković. 

Pripreme za narednu sezonu fudbaleri Borca počinju već u ponedjeljak, kada će trener Vlado Jagodić obaviti prozivku igrača. Odlazak na Zlatibor zakazan je za osmi jul. 

Тагови: