Premijer liga BiH

Borac poražen u Sarajevu

  • 25.09.2019. 20:02

Fudbaleri banjalučkog Borca poraženi su na gostovanju kod ekipe Sarajeva, rezultatom 1:0, a strelac jedinog gola na stadionu Asim Ferhatović-Hase bio je Mersudin Ahmetović u 87. minutu.

Fudbaleri Borca bili su nadomak osvajanja jednog boda u Sarajevu, ali su ipak poklekli u samom finišu i tako upisali četvrti poraz ove sezone.

Nakon "mršavog" prvog poluvremena, igra se donekle rasplamsala u drugom poluvremenu, posebno u posljednjih dvadeset minuta.

Borac je imao dvije odlične šanse, preko Kajkuta koji je pogodio stativu i Vranješa koji je šutirao preko gola, ali su na kraju sva tri boda ostala u Sarajevu.

"Šta da kažem. Držali smo utakmicu u igri i primili smo gol pred sami kraj. Žao mi je mojih momaka koji su igrali dobro. Imalo je Srajevo posjed lopte, ali nije nam prijetilo. Imali smo jedan kontra napad i pogodili stativu. Mi smo ti koji bismo se radovali da je ta lopta ušla, ali to je fudbal. Na kraju su riješili meč individualnim kvalitetom Ahmetovića. Ja čestitam Sarajevu na pobjedi i želim mu sreću u nastavku prvenstva", rekao je Branislav Krunić, trener Borca.

U narednoj rundi, fudbaleri Borca dočekuju Velež, a meč je na programu u nedjelju od 17.00 časova.

Тагови:
  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм