ABA 2

Borac poražen od Sparsa

  • 10.11.2020. 15:09

Košarkaši Borca poraženi su na startu ABA 2 lige od Sparsa rezultatom 90:88 iako je plejmejker Banjalučana Džon Dejvis imao šut za pobjedu, ali na kraju nije pogodio.

Junak Sparsa je Amar Gegić koji je 13 sekundi prije kraja postigao odlučujuće poene, a potom je odigrao dobru odbranu i otežao šut Dejvisu. 

Sarajevski tim je mnogo bolje otvorio utakmicu, početkom druge četvrtine izabranici Nedima Džemića stekli su i 16 poena prednosti. Banjalučani se brzo vraćaju u igru serijom poena Dejvisa i Tavarijusa Šajna. Borac je došao do izjednačenja i prvih 20 minuta se igralo u serijama. U smiraj prvog dijela probudio se i najbolji šuter Sparsa Almir Hasandić koi je odveo svoj tim do pet poena prednosti. U nastavku utakmice uglavnom se igralo u mini serijama, Borac je nekoliko puta bio u vođstvu, imao je maksimalnih plus četiri. Ipak, Banjalučani nisu pronašli rješenje kako da odgovore na sjajno trčanje protivnika pa su Sparsa u završnici susreta poveli 86:80 i imali su posjed,međutim Borac se vraća preko Šajna koji pogađa slobodna bacanja pa potom i trojku iz kornera. 

Ušlo se u neizvjesnu završnicu, a tu se bolje snašli Sparsi. Blistao je Kenan Kamenjaš sa 20 poena koliko je dao i Gegić uz osam skokova i pet asistencija, Hasandić je ubacio 18. U redovima Borca Šajn je brojao do 26, upisao je dabl dabl jer je uhvatio deset skokova. Dejvis je dodao 20, a Nikola Tanasković 14.

- Posljednja akcija je morala da bude bolje odigrana, plan je bio drugačiji, ali je Dejvis na kraju imao težak šut. Imali smo smušen početak, kasnije smo se digli i prestigli Sparse. Mogu da budem zadovoljan, odigrali smo dobru utakmicu. Sada imamo pet dana da se uigramo za naredne utakmice i to će nam dobro doći jer imamo dva igrača koji su tek došli - rekao je Ščekić.

Тагови:
  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина