Prijateljska utakmica

Borac poražen od Napretka

21:31, 03.07.2019.
Izvor: ATV
Thumbnail
Borac je u drugoj utakmici dana na Zlatiboru poražen od kruševačkog Napretka 1:0. Tim iz Superlige Srbije bio je bolji rival na terenu.

Kruševljani su imali i nekoliko velikih prilika pored postignutog gola, dok izabranici Branislava Krunića nisu stvorili nijednu.

Bila je ovo prava takmičarska utakmica. Igralo se agresivno na obje strane, sa puno kontakta i žara kao da je riječ o takmičarskom susretu. Obje ekipe željele su jaku utakmicu, zato su i izabrale ovaj sparing. 

Borac je gol primio poslije greške Marka Jovanovića koji je izgubio loptu na 40 metara od gola i protivnik se brzo transformisao u fazu napada i kaznio poigravanje najnovijeg pojačanja Banjalučana. Pogodak je postigao Ivan Đorić. 

Imali su fudbaleri Borca nekoliko krupnih grešaka na sredini terena u predaji lopte koje su mogle da budu kobne, ali je na kraju Napredak slavio minimalnim rezultatom.

"Rezultat nikada nije prioritet u pripremnim utakmicama. Zadovoljan sam kako smo se nosili sa pritiskom Napretka. Izašli su nam visoko u presing, nisam želio da mijenjam stil igre i da dugim loptama preskačemo sredinu. Tako smo mogli prebaciti težište igre na njihovu polovinu. Neki igrači nisu odigrali dobro, da li zbog umora ili zbog pritiska Napretka pa je zato i rezultat ovakav", rekao je Krunić.

Najbolji u redovima Borca bio je desni bek Siniša Dujaković. Neumorno je špartao uz desnu aut liniju. Obavio je sve defanzivne zadatke, a stigao je da bude opasan i u napadu.

"Zadovoljan sma našim zalaganjem, dali smo maksimum. Uigravamo se i bićemo bolji. Od početka trener od nas traži pas igru, ovo je bio dobar test", rekao je Dujaković.