Odluka o prvaku u srijedu

Borac pao u Ljubuškom, Izviđač izborio majstoricu!

21:56, 08.06.2019.
Izvor: mondo
Thumbnail
Odluka o prvaku BIH pašće u srijedu u majstorici, pošto je Borac propustio priliku da nakon pobjede u Banjaluci stigne do drugog trijumfa protiv Izviđača u Ljubuškom.

"Skauti" su rezultatom 24:21 savladali Borac u drugom meču finalne serije plej-ofa PLBIH i izborili još jedan, odlučujući meč na svom terenu u srijedu.

Nošeni sjajnim golmanom Josipom Kvesićem, rukometaši Izviđača su kontrolisali igru tokom cijele utakmice i čuvali prednost stečenu u prvom poluvremenu.

Borac je tek u nekoliko navrata stizao na jedan ili dva gola zaostatka, ali nije mogao više, prvenstveno jer nije imao rješenja u napadu.

Osim Bojana Rađenovića.

Nakon što mu je Kvesić skinuo dva pokušaja proradio je Rađenović i pogađao sa krila, realizovao sedmerce, ali ni 11 njegovih golova nije bilo dovoljno Borcu za pozitivan rezultat.

Džono sa šest, Ivanović sa pet bili su najefikasniji kod domaćih koji su odigrali timski, a u odlučujućim trenucima pogađali su Maretić, Vukšić...

Izviđač je tako upisao prvu pobjedu protiv Borca u četiri duela ove sezone.

U finalnim susretima Kupa BiH Borac je slavio pobjedu u Ljubuškom 23:22, dok je u revanšu u Banjaluci bilo neriješeno 21:21. U prvom susretu finalne serije prije sedam dana ponovno su bili uspješniji Banjalučani 25:23.