Cilj povratak u elitu

Borac ne zna za poraz u Prvoj ligi Srpske

  • 17.10.2018. 19:48

Nakon deset odigranih kola fudbaleri Borca ne znaju za poraz. Na domaćem terenu imaju maskimalan učinak, a upisali su tek dva remija. Banjalučani su u sezonu ušli sa jasnim ciljevima, a to je ekspresan povratak u premijer ligu BiH. 

Trenutno jedini tim koji može da im pomrsi račune je Sloga iz Gornjeg Crnjeleva, ali je prvi derbi dvije ekipe završen pobjedom banjalučana. Trener Darko Vojvodić kaže da je zadovoljan trenutnim rezultatima, s obzirom na sve probleme pred početak sezone. 

"Kad pogledam sa ove distance mogu da budem zadovoljan. Nismo bili u lagodnoj situaciji ljetos, ali dobro smo radili, dobro smo napravili selekciju. Uradili smo kvalitetne pripreme. Ne primamo puno golova, dosta golova dajemo i to je ono čemu težimo. Za sad ide dobro, a vidjećemo kako će biti dalje. Mislim da bolje od ovoga nije ni moglo da bude, rekao je Darko Vojvodić, trener FK "Borac"

Porazom u poslednjem kolu od Podrinja, Sloga je na četiri boda zaostatka za Borcem. U svojoj debitantskoj sezoni tim iz Gornjeg Crnjelova bilježi dobre rezultate i u klubu ne kriju zadovoljstvo. Ipak, ima još dosta da se igra, a trener Sloge Dragan Mićić kaže da će o prvom mjestu odlučiti utakmice sa, uslovno rečeno, manjim klubovima. 

"Ima još dosta da se igra. Glavni kandidat je Borac. Smatramo da je to naš najveći klub u Srpskoj i sa bogatom tradicijom iza sebe i da su oni favoriti. Međutim, mi nećemo stati na ovome. Nastavićemo dalje. Imamo još tri utakmice da igramo između nas. Biće tu iznenađenja i smatram da će prvo mjesto odlučiti manje utakmice, sa manjim protivnicima," rekao je Dragan Mićić, trener FK "Sloga", Gornje Crnjelovo.

Sa kolegom iz Sloge ne slaže se trener Borca. Vojvodić kaže da više nema malih klubova, a ko bude u boljoj formi i ko bude imao konstatnije rezultate, taj će na kraju i da se raduje. 

"Borac je sigurno svojim kvalitetom i svojom pojavom doprineo da ova liga bude dobra. Ja mislim da će na kraju biti prvi onaj ko bude u dobroj formi, igrao najstandardnije i najduže. Za sada mi to radimo izvanredno. Nadam se da ćemo nastaviti u tom ritmu. Sad imamo pravo negdje i da kiksnemo, dok naši protivnici više nemaju pravo na kiks," kaže Vojvodić. 

Kada je u pitanju kvalitet takmičenja u prvoj ligi Republike Srpske treneri se slažu da nije na nivou na kojem bi mogla da bude. I sam pogled na tabelu dovoljno govori. Trećeplasirani tim za liderom zaostaje 12 bodova. Kao glavni problem ističu lošu infrastrukturu, ali napominju da i kao takva, ova liga ima svoje draži.