Počeli pripreme

Borac na Zlatiboru: Dvonedjeljni dril za uspješnu sezonu

  • 09.07.2020. 19:58

Zlatiborsko sunce i kondicioni dril stručnog štaba dočekali su fudbalere Borca na prvom treningu u sklopu dvonedjeljnih priprema koje će “crveno plavi” tabor obaviti podno Tornika. 

Na Zlatibor, svi fudbaleri banjalučkog kluba stigli su maksimalno motivisani da se u narednom periodu izbore za svoj status kod šefa stručnog štaba Vlade Jagodića.

Kapiten Stojan Vranješ, hvali radni elan svojih saigrača, uvjeren da će u danima koji predstoje ekipa udariti temelj neophodan za sva iskušenje koja ih očekuju u narednoj sezoni.

"Nakon dvije sedmice u Banjaluci, dobro će nam doći za nastavak priprema i ovih pet utakmica koje ćemo odigrati. Najvažnije je da svi igrači ostanu zdravi i da što spremnije dočekamo start prvenstva", rekao je Stojan Vranješ, kapiten FK Borac.

Fudbaleri Borca sa nestpljenjem čekaju i prve kontrolne utakmice. Biće to prilika i za novopridošle igrače da se pokažu na djelu, ali i za one nešto mlađe da steknu još više iskustva. 

"Ovi mladi momci već godinu dana su s nama i polako prihvataju zahtjeve i razmišljanja svih u klubu, pa i nas starijih. Sigurno da možemo biti zadovoljnji njima, jer oni su budućnost kluba. Takođe, i novim igračima smo na usluzi. Svi su dobrodošli i primljeni su kako treba. Prošlo je već dugo od naših posljednjih utakmica i sigurno smo ih poželjeli. Niko od nas u karijeri nije pravio toliku pauzu, tako da će nam ovi mečevi biti kao takmičarski. Iskoristićemo ih kako najbolje znamo da bismo spremno dočekali prvi prvenstveni meč protiv Mladosti", kaže Vranješ.

Seriju od pet kontrolnih utakmica tokom boravka na Zlatiboru, fudbaleri Borca “otvaraju” već u subotu kada će odmjeriti snage sa subotičkim Spartakom. Šef stručnog štaba Vlado Jagodić, kaže da će več od prve utakmice njegovo ekipa pokušati da na terenu sprovede u djelo, filozofiju igre kojoj će težiti u narednoj sezoni. 

"Kada smo završavali prvu fazu, jasno sam im rekao da Borac mora imati disciplinu, da bi mogao da napravi ono što želi. U imenu imamo riječ koja jasno definiše da ćemo se boriti, zajednički, tako da je disciplina, od koje sve počinje, veoma bitna. Od najiskusnijih, kapitena Stojana Vranješa i Saše Kajkuta, do onih najmlađih, prihvatili su sve i zaista mi je lijepo raditi sa ovom grupom igrača. Već na prvim treninzima vidi se da želim bržu igru. Borac mora imati posjed lopte, biti mnogo brži i u fazi odbrane i u fazi napada, u tranziciji, biti spremna ekipa, taktički odgovorna, a sve to donijeće nam željeni rezultat", rekao je Jagodić.

Svima je, u podsvjesti, ma koliko se trudili da o tome ne razmišljaju, i virus korona, a “Borčeva” ekspedicija preduzela je sve potrebne preventivne mjere. Na Zlatiboru je ove godine, manji broj ekipa na pripremama, pa iz “crveno plavog” tabora, sve okreću na šalu i poručuju. “Prija nam tišina, možemo s mirom da razmišljamo samo o fudbalu”.