Psihološka prednost na strani Borca

Borac ima meč loptu: Stigli do prednosti u finalu sa Izviđačem

  • 02.06.2019. 18:53

Borac je stekao prednost u finalu i u Ljubuškom će imati meč loptu. Ponovo je dvorana u kampusu bila premalena da primi sve one koji su su htjeli da bodre banjalučki klub u finalu. Veoma napeta utakmica koja je sve vrijeme bila u egalu otišla je na stranu domaćih. Presudila je dobra odbrana Gorana Daničića u posljednjem napadu rivala, na deset sekundi prije kraja ukrao je loptu i potvrdio pobjedu svoje ekipe. Trener Mirko Mikić ponovo je akcenat stavio na karakter svojih igrača.

"Svjestan sam da imamo mnogo mana što se tiče rukometa. Svjesni su i igrači, ali rijetko koja ekipa ima ovakav karakter. Ovo je već osma ili deveta utakmica gdje se mi vraćamo, ginemo i kada je najpotrebnije ova ekipa je najbolja", rekao je Mikić.

Psihološka prednost sada je na strani Borca. Ekipe će imati sedam dana za odmor, jer je druga utakmica u subotu. To će više značiti banjalučanima koji tri i po mjeseca igraju dvije utakmice sedmično. Svi se nadaju da će staviti krunu na napornu sezonu.

"Čitavu sezonu smo odradili, dosta igrača odlazi. Osvojili smo Kup, kruna sezone bilo bi osvajanje lige", rekao je Srđan Mijatović, rukometaš Borca. 

Braniocu titule iz Ljubuškog neće biti nimalo lako u nastavku finalne serije. Nijednom u tri utakmice ove sezone Izviđač nije pobijedio Borac, a sada izabranici Marija Bjeliša moraju da savladali rivala dva puta zaredom.

"Imamo sedam dana za pripremu utakmice. To će dobro doći objema ekipama", rekao je Bjeliš.

Druga utakmica u Ljubuškom igra se u subotu i Izviđač će bez dileme imati punu dvoranu iza sebe. Eventualna majstorica na rasporedu je četiri dana kasnije, takođe u Ljubuškom.

Тагови: