Banjalučani spremni za Premijer ligu 

Borac ide u doigravanje sa pol pozicije

  • 25.03.2019. 19:40

Kolo prije kraja košarkaši Borca obezbijedili su lidersku poziciju i prednost domaćeg terena u plejofu Prve lige Republike Srpske. Banjalučani su spremni da nadoknade propušteno iz prošle sezone kada ih je Bratunac zaustavio u finalu. Svi se nadaju da je došlo vrijeme da se Borac vrati u najviši rang bh košarke.

"Prošle godine smo u svojim glavama već bili šampioni, a desilo se nešto sasvim drugo. Vjerujem da smo sada mentalno spremni za titulu i plasman u Premijer ligu," rekao je kapiten Borca Srđan Lončar.

Borčev plejmejker nema želja pred početak plejofa. Priznaje da se već razmišlja o doigravanju, iako u četvrtak u Banjaluku dolazi Sutjeska. Ta utakmica nema rezultatsku važnost, ali bi bilo dobro pobjedom najaviti polufinale.

Četvrto mjesto trenutno drži Budućnost iz Bijeljine koja i dalje ima priliku da prestigne trećeplasirani Sokolac. Lončar smatra da Borac ove sezone ima kvalitet koji je nedostajao pretodnih sezona.

"Eto tu je veliko isksutvo koje nam donose Dragan Tubak i Marko Šćekić. To je veliki kvalitet za našu ekipu. Oni nam daju snagu da igramo na visokom nivou svih 40 minuta," dodao je Lončar.

Pred Borcem je taj finalni korak u četvrtak protiv Sutjeske, a Lončar je pozvao publiku da podrži ekipu u Boriku pred najvažnije utakmice. Polufinalne serije igraće se na dvije dobijene utakmice. Kako stvari stoje Borac će igrati protiv Budućnosti, a Leotar sa Sokocem.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.