Banjalučani priželjkuju trijumf

Borac ide po prvu pobjedu u finalu prvenstva BiH

  • 31.05.2019. 19:40

Rukometaši Borca dočekaće Izviđač i drugi put ove sezone u univerzitetskoj dvorani u kampusu. Tim iz Ljubuškog odbio je da se prva utakmica finala pomjeri za nedjelju kada bi se moglo igrati u Boriku, tako da Banjalučani nisu imali izbora.

Igre van terena neće uticati na moje igrače, kaže trener Borca Mirko Mikić. Njegovi puleni u finalnu seriju ulaze sa optimizmom. Veliki posao bio bi odrađen pobjedom u Banjaluci pred selidbu u Hercegovinu.

"Svjesni smo da moramo dobiti i u Ljubuškom. Ko god da je bio morali bi pobijediti i u gostima. Potrudio sam se da držim igrače daleko od igrarija van terena i mislim da to neće uticati na njih", rekao je Mirko Mikić.

Raspoloženje pred utakmicu je veoma dobro. Najiskusniji Dejan Unčanin spušta loptu. Volio bih da uvijek igramo u atmosferi kakva je bila u Gračanici, gdje smo dobili veliki aplauz kaže lijevi bek. Poručuje da se život nastavlja i poslije finala koje će biti izuzetno teško, jer Izviđač, po njegovom mišljenju, igra 30 odsto bolje nego prije mjesec dana.

"Nama je napraviti brejk, a sada u kojoj utakmici nije ni važno. Znali smo da će tako biti zbog naše pozicije u ligaškom dijelu prvenstva. Nisu nam nepoznanica, podigli su kvalitet igre i trebaće nam mentalne i fizičke snage da im ispariramo", rekao je Unčanin.  

I dan pred utakmicu bilo je govora o propozicijama i sistemu plejofa. Direktor Borca Vladimir Branković ponovio je da su propozicije nedefinisane. Juče nam je javljeno da sutra igramo u Banjaluci što nije nimalo profesionalno rekao je Branković. Utakmica u dvorani u kampusu počinje sutra u 19 časova, a finale se igra na dvije dobijene utakmice. 
 

Тагови: