Kapiten Banjalučana blista u Premijer ligi

Borac ide na pogon Stojana Vranješa

  • 01.11.2019. 20:06

“Borčeva” fudbalska mašina ove premijerligaške sezone ide na motorni pogon Stojana Vranješa. Kapiten banjalučkih “crveno plavih” postigao je devet prvenstvenih golova uz dvije asistencije, a fudbaleri Borca nanizali su četiri pobjede u minulih mjesec dana. 

Vranješ ne krije da je zadovoljan svojim partijama, ali u prvi plan ističe timsku igru koja je banjalučki klub vinula na četvrto mjesto premijerligaške tabele sa tek četiri boda zaostatka za vodećim Sarajevom.

- Zahvaljujem se cijelom timu, stručnom štabu kao i svima u klubu što su mi omogućili da se osjećam ovako dobro i pružam dobre partije. Nadam se da ću tako nastaviti i u budućnosti, ali opet kažem nisam opterećen golovima, bitno je da dobro igramo i dobijamo utakmice. Golovi dolaze kao nagrada – rekao je Vranješ.

Fudbalerima Borca u nedjelju na noge dolazi Radnik. Nezgodna ekipa kadra da pomrsi račune svakom rivalu, ne krije Stojan da je tim trenera Mladena Žižovića s pravom na trećem mjestu prvenstvene tabele. Ipak, Vranješ je uvjeren da će, ukoliko sa saigračima ponovi partije iz minulog perioda, tri boda ostati na Gradskom stadionu.

Na pomen kvaliteta Premijer lige ove sezone, kapiten Borca nema dilemu.

- Do sada nije bila jača liga. Ako pogledamo ko se sve vratio u prvenstvo, sve ekipe imaju nekoliko dobrih igrača sa inostranim iskustvom. Svako kolo donosi dobre utakmice, nema iznenađenja, ekipe na vrhu su u dvije pobjede. Svaki bod biće važan u borbi za titulu, izlazak u Evropu kao i za opstanak – dodao je Borčev kapiten.

Raduje ga povratak publike na Gradski stadion u Banjaluci. Sve je lakše uz podršku navijača, ističe Vranješ koji se početkom godine, nakon skoro decenije provedene u pečalbi vratio u svoju drugu kuću. Tokom karijere nosio je dres nekoliko inostranih klubova, ali kaže, srcu je najdraži onaj sa “Borčevim” grbom.

- To može samo da zna onaj ko je rođen u Banjaluci i ko je prošao sve selekcije. Igrao sam za svaki klub maksimalno, tako i za Borac. Možda nisam realan u tim stvarima, ali evidento je da mi ovdje sve odgovara. Borac je u posebnom dijelu mog srca, izgleda da dajem više nego u drugim klubovima, poklopili su se rezultati i moje igre. Borac je moj klub, a Banjaluka moj grad – zaključio je Vranješ.

Uz devet prvenstvenih, Vraneš je ove sezone postigao i dva gola u Kupu BiH u kojem su “crveno plavi” stigli do četvrfinala. Kapiten Borca kaže da je najvažnije da ekipa ostane čvrsto na zemlji, a uvjerava da on i saigrači imaju još dosta za prostora napredak i da “Borčevi” navijači mogu da očekuju još bolje partije banjalučkih “crveno plavih”.

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином