Premijer liga BiH

Borac ide na megdan Sarajevu

  • 24.09.2019. 19:45

Fudbaleri Borca ove sezone osciliraju sa rezultatima u Premijer ligi BiH, a nakon devet odigranih kola na svom kontu imaju po tri pobjede, poraza i remija.

Ne krije trener Branislav Krunić da mu najveću glavobolju stvara loša realizacija njegove ekipe, i da je to segmenet kojem "crveno plavi" posvećuju posebnu pažnju na treninzima. 

"Brine nas efikasnost. Na treninzima u posljednjih 20 dana intenzivno radimo na realizaciji. Trudimo se da igrači koji se nađu u završnici imaju što više prilika da šutiraju, tako da nadamo se da ćemo kroz takvu vrstu treninga poboljšati realizaciju", istakao je Branislav Krunić, trener FK Borac.

Prva napadačka opcija banjalučke ekipe ove sezone je Srđan Vujaklija koji je postigao tek jedan gol na devet odigranih utakmica u Premijer ligi BiH. Svjestan je Branislav Krunić da statistika ne ide u prilog njegovom napadaču, a u njegovu odbranu kaže da je Vujakliji bio potreban period adaptacije i da od njega očekuje da se za ukazanu minutažu u minulom periodu uskoro oduži postignutim golovima. 

"Mogu reći da mnogo koristi ekipi, učestvuje u igri i doprinosi da ekipa stvori šanse. I sam ulazi u prilike, ali ih ne realizuje. Razlog toga može biti trenutna koncentracija, njegov kvalitet, ali očekujem da će u narednom periodu početi postizati golove, koji su nas prijeko potrebni", rekao je Branislav Krunić, trener FK Borac.

Fudbaleri Borca sa 12 osvojenih bodova nalaze se u grupi ekipa pozicioniranih od petog do osmog mjesta. Četiri boda više ima Zrinjski na četvrtoj pozicji, dok je prvoplasirana ekipa Tuzla Sitija odmakla osam koraka. Već sutra, "crveno plave" čeka novi ispit, a put Sarajeva na megdan akutelnom šampionu odlaze, kažu s ciljem da ostanu neporaženi.

"Cilj je da ih odvučemo što dalje od našeg gola, jer tako stalno igramo u gostima", naglasio je Branislav Krunić, trener FK Borac.

"Moramo na dobar način da otvorimo utakmicu i da damo više od 100 odstvo svojih mogućnosti kako bi se vratili sa bodovima", rekao je Denis Čomor, FK Borac.
 
Utakmica na stadionu Koševo počinje sutra u 18 časova, a fudabaleri Borca danas su saznali i rivala u osmini finala Kupa Srpske, pa će tako 9. oktobra u Prijedoru odmjeriti snage sa ekipom Rudara. 
 

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)