Prijateljski fudbalski meč

Borac i Olimpija igraju poslije 27 godina

  • 12.10.2018. 19:46

Poslije 27 godina Borac i Olimpija ukrstiće koplja. Meč je ovog puta prijateljskog tipa za razliku od posljednjeg sraza ovih klubova u okviru prvenstva Jugoslavije. Tada su slavili "crveno-plavi" koji su u ukupnom skoru uspješniji od slovenačkog.

Rezultata u ovakvim utakmicama nije u prvom planu, ali trenerima može poslužiti kao dobra provjera što je potvrdio strateg Borca Darko Vojvodić.

"Drago mi je što dolazi Olimpija i što ću vidjeti svog mentora Zorana Barišića. Biće dobra utakmice, bez rezultatskog imperativa. Daću prilku mladim igračima", rekao je Vojvodić. 

Banjalučani dobro guraju u svim takmičenjima. Borac je lider šampionata Republike Srpske, plasirao se u četvrtfinala Kupa BiH i Srpske. Meč protiv Olimpije biće izazov za prvotimce Borca da vide gdje su u ovom momentu.

"Čast je igrati protiv takve ekipa. Ovo je odlična prilika da se izmjerimo sa njima. Iako rezultat nije najbitniji, daćemo sve od sebe da dobijemo meč, jer u Banjaluci niko nije favorit protiv nas", rekao je fudbaler Borca Nikola Mojović. 

Vlasnik Olimpije je srpski biznismen Milan Mandarić koji je bio na čelu nekoliko evropskih klubova. Počeo je u Šarloi u Belgiji, pa preko Nice prešao na ostrvo gdje je najveće uspjehe pravio sa Portsmutom, a vodio je još Lester i Šefild venzdej, jedan od najstarijih svjetskih klubova. 
Donedavno je ekipu vodio srpski trener Ilija Stolica, a kapiten je bivši igrač Partizana Branko Ilić. Utakmica se igra sutra od 15 časova na Gradskom stadionu u Banjaluci.
 

Тагови: