Potpisan ugovor o saradnji

Borac i Igokea na zajedničkom košarkaškom putu

  • 15.09.2020. 20:16

Košarkaški klubovi Borac i Igokea, u naredne četiri godina koračaće zajedničkim putem. 

Potpisom ugovora o obostranoj saradnji, želja im je, kažu, da podignu kvalitet ovdašnje košarke, poboljšaju uslove za razvoj mladih igrača uz cilj da Republika Srpska u što skorije vrijeme ima dva stabilna predstavnika u regionalnoj ABA ligi.

"Želimo da KK Borac približimo regionalnoj ABA ligi, da nemamo samo jednog predstavnika iz Republike Srpske, već još jedna klub, u ovom slučaju to je KK Borac. Hvala ljudim iz KK Borac koji nesebično rade na promociji, ne samo kluba i košarke nego i ostalih stvari. Oni žive za ovaj klub, kao što i mi živimo za Igokeu. Ova saradnja je jedan od većih od košarkaških sporazuma i mi ćemo sa tim da "pokrijemo" pet liga", rekao je Igor Dodik, generalni menadžer KK Igokea.

"Već smo imali saradnju sa Igokeom. Dobili smo dva igrača na pozajmicu, nadamo se da ćih biti i više.  Ovo je prilika da se, kroz naš klub afirmišu mladi igrači", kaže Tibor Florian, sportski direktor KK Borac.

Igokea će staviti svoje resurse na raspolaganje banjalučkom klubu bez želje da se miješa u bilo koji segment rada “Borčeve” uprave, jasna je poruka Igora Dodika. 

"Apsolutno ne želim da se izrodi iz ovog da je Borac filijala Igokee. Ne, Borac nije filijala Igokee. Borac ostaje nezavisan u svakim odlukama u budućnosti, a mi smo tu da ih podržimo. Hvala ljudima koji su prihvatili ovakav način saradnje. Mi želimo da unaprijedimo košarku u Banjaluci i Republici Srpskoj", kaže Dodik.

Oba košarkaška tabora, ne kriju jednu od ideja vodilja koja je dovela do saradnje. Kažu da mlade igrače, stasale u sopstvenim redovima, treba, boljim uslovima rada, privoliti da što duže ostanu na ovom podneblju. 

"Stvaramo uslove za sve mlade talente i oni ne trebaju više da idu u Srbiju, Španiju ili bilo gdje iz svoje zemlje", poručuje Marko Šćekić, šef stručnog štaba KK Borac.

"Pokušaćemo da unaprijedimo razvoj naše djece, dovodićemo i djecu i talente odavdje. Uvijek je bilo da djeca odlaze u mlade selekcije u Sloveniju, Srbiju, to ne smijemo da dozvolimo. Želimo da ih zadržimo ovdje, razvijemo ih i usmjeravamo u pravom smjeru“, kaže Vuk Radivojević, sportski direktor KK Igokea.

U košarkaškom klubu Borac još uvijek čekaju rasplet dešavanja u regionalnoj ligi i nadaju se pozivnici, pozivnici za drugoligaški aba karavan, a sve bi trebalo da bude poznato narednih dana. 

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм