2:1

Borac izgubio od Zrinjskog

  • 21.11.2020. 16:41

Fudbaleri Borca gostuju ekipi Zrinjskog u derbiju 15. kola Premijer lige BiH. Interesatno, Banjalučani nemaju pobjedu u Mostaru i u ovu utakmicu ulaze sa velikim motivom. Opet sa druge strane ''plemići'' imaju želju da se revanširaju za poraz na Gradskom stadionu.

Zrinjski vodi od 14. minuta. Mašić je iskoristio grešku odbrane Borca, Kruz i Pavlović nisu najbolje komunicirali i pad koncentracije kaznili su domaći.

Zrinjski je duplirao prednost. Bivši fudbaler Borca Nemanja Bilbija zatresao je mrežu Banjalučana sa bijele tačke. Sada je prvi strijelac lige sa osam golova. Bilbija je majstorski izveo penal i Pavlović nije imao šanse. Prethodno je arbitar Haris Kaljanac pokazao na bijelu tačku, smatrao je da je lopta nakon intervencije Siniše Dujakovića pogodila u ruku kapitena Borca Marka Jovanovića.

Iz prve šanse do gola dolaze gosti. Loptu je na desnoj strani dobio Zakarić koji je povukao polukontru. Ubacio je loptu slabijom desnom nogom u kazneni prostor tačno na glavu Lukiću koji je bio neumoljiv. Iako je djelovalo da je usamljen u šesnaestercu, mladi napadač je zatresao mrežu u 41. minutu.

Trener Borca Vlado Jagodić počeo je sa zanimljivom postavom: Pavlović - Dujaković, Jovanović, Milojević, Subić, Kruz, Brtan, Meleg, Ziljkić, Zakarić, Lukić.

Trener Zrinjskog Mladen Žižović odlučio se za ovih 11:  Brkić, Ćorluka, Zlomislić, Ivančić, Babarić, Mašić, Bekić, Trebotić, Enin, Tičinović, Bilbija.

Poslije 14 utakmica Borac je na trećem mjestu sa 27 bodova, a Zrinjski ima dva boda manje. 

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм