Premijer liga BiH

FK Borac poražen u Tuzli

  • 03.08.2019. 19:48

Fudbaleri banjalučkog Borca, na stadionu "Tušanj" u Tuzli izgubili su rezultatom 2:1 od ekipe Tuzla City u utakmici 3. kola Premijer lige BiH.

FK Tuzla City: Muminović, Efendić, Crnkić, Husejinović, Kojić, Stjepanović, Terzić, Nukić, Ubiparip, Sesar, Zlatković.

FK Borac: Lučić, Jovanović, Crnov, Danilović, Ćosić, Dujaković, Mirić, Bosančić, Vranješ, Janičić, Vujaklija.

Nakon tri odigrane utakmice u Premijer ligi BiH fudbaleri Borca imaju četiri osvojena boda, dok Tuzla City na svom kontu ima šest osvojenih bodova.

Treća premijerligaška runda otvorena je utakmicama Velež-Čelik i Zvijezde 09-Mladost DK. Čelik je nakon preokreta savlada Velež sa 2:1, dok su Zvijezda 09 i Mladost odigrali 1:1.

Tok meča:

Stojan Vranješ pogađa stativu.

Tri minute sudijske nadoknade.

Navijači Borca, zbog nepopularne višegodišnje prakse, prema gostujićom navijačima, a koja je nastavljena i ove sezone u Premijer ligi, moraju da napuste stadion prije posljednjeg sudijskog zvižduka.

Saša Kajkut mijenja Ivana Crnova u ekipi Borca.

Ekipa Tuzla Sitija ponovo vodi, a ponovo je strijelac Vojo Ubiparip koji u 83. minutu na centaršut Sesara, glavom, šalje loptu iza leđa Lučića.

Golmanska rokada u ekipi Tuzla Sitija. Muminović je morao van igre, na terenu je Fejzić.

Umjesto Srđana Vujaklije, trener Borca, Branislav Krunić, na teren šalje Bojana Markovića.

Furioznih pet minuta na tuzlanskom Tušnju.

Fudbaleri Tuzla Sitija poveli su sa 1:0 u 63.minutu, nakon što je Vojo Ubiparip, iz slobodnog udarca sa ivice kaznenog prostora, matirao golmana banjalučkog Borca, Mladena Lučića.

Samo tri minuta kasnije, fudbaleri Borca dolaze do izjednačenja. Nakon slobodnog udarca sa desne strane, stvorila se velika gužva u kaznenom prostoru domaćina, a najbolje se snašao kapiten Borca, Stojan Vranješ koji odličnim volej udarcem postiže gol za "crveno plave"

Nakon prvih 45 minuta, mreže miruju na "Tušnju". Fudbaleri Tuzla Sitija, imali su nešto veći posjed lopte u svojim nogama, ali bez konkretnog učinka, pa su fudbaleri Borca bez većih problem zaustavili sve nalete domaćeg tima u prvom poluvrmenu.

Na drugoj strani, fudbaleri Borca imali su nekoliko dobrih prilika, a najveću priliku stvorio je kapiten Vranješ koji je nakon solo prodora uposlio Mirića koji u nastavku akcije nije uspio da proslijedi loptu do Vujaklije.

Тагови: